Όποιος αγοράσει το Βήμα της Κυριακής και διαβάσει στην πρώτη και τη δεύτερη σελίδα το άρθρο του εκδότη, γνωστού σε όλους για τα παιχνίδια του, Σταύρου Ψυχάρη, θα μπορούσε να καταλάβει τι παίζεται στην Ελλάδα και στα εκδοτικά συμφέροντα.
Ο τίτλος του άρθρου είναι «Οι υπάλληλοι τότε και τώρα» και αφορά στις συναντήσεις που έχουν οι υπάλληλοι της τρόικας με Έλληνες αξιωματούχους. Ο κ. Ψυχάρης ξεκινά με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι πιο ώριμος πολιτικά, όπως ισχυρίζεται, καθώς αρνήθηκε να δεχθεί τους συγκεκριμένους υπαλλήλους. Και η άρνησή του είναι υποχρεωτική για δική του προστασία.
Ο εκδότης του Βήματος επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται ισότιμα από παλιά. Οι υπουργοί με υπουργούς, πρέσβεις με πρέσβεις και ούτω κάθε εξής. Επομένως, συνάγουμε εμείς το συμπέρασμα, κατά τον κ. Ψυχάρη καλά έκανε ο κ. Τσίπρας και δε συναντήθηκε με τους υπαλλήλους τους τρόικας αφού δεν είναι ισότιμοι.
Μάλιστα, στο άρθρο γίνεται αναφορά στο πραξικόπημα της Κύπρου που, όπως λέει ο κ. Ψυχάρης, που τα ξέρει καλά αυτά, επιβλήθηκε από κάποιους υπαλλήλους των ΗΠΑ στην Αθήνα και όταν η Κύπρος υποδουλώθηκε ο Αμερικανός πρέσβης είπε «Σας είπα εγώ να κάνετε πραξικόπημα;».
Φυσικά και δεν είναι τυχαίος ο παραλληλισμός, ο κ. Ψυχάρης ξέρει καλά το πολιτικό παιχνίδι. Σα να μας λέει ότι όλοι οι άλλοι υπουργοί και αξιωματούχοι που συναντώνται με τους υπαλλήλους της τρόικας είναι άθλιοι γιατί δε μπορούν να συναντώνται με κατώτερούς τους. Και με βάση την ιστορία για την Κύπρο, σα να μας λέει ο κ. Ψυχάρης, ότι πιθανόν να ζήσουμε μια ανάλογη (οικονομική) τραγωδία επειδή κανείς δε μας ζητά Μνημόνια, παρά μόνο κάτι άθλιοι υπάλληλοι στους οποίους η τρόικα κάθεται σούζα.
Το άρθρο συνδυάζεται και με ολοσέλιδο ρεπορτάζ για τον ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη φωτό στο κέντρο της πρώτης σελίδας του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «το πολιτικό του σχέδιο».
Ξαφνικά ο κ. Τσίπρας αναγορεύεται σε μεγάλο πολιτικό ηγέτη ο οποίος «πίσω από το ήρεμο χαμόγελό του, κρύβει τη σιγουριά της νίκης», όπως λέει το άρθρο.
Δεν ξέρουμε αν είναι ξαφνικός έρωτας του ΔΟΛ με τον κ. Τσίπρα, είναι γνωστά τα παιχνίδια που παίζει ενίοτε.
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δε μπορούν ξεπερασμένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες που είχαν μάθει να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις, να δίνουν εντολές και να κάνουν συστάσεις στις κυβερνήσεις. Ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Άλλωστε, ο κ. Ψυχάρης μήπως θα μπορούσε να μας πει το εξής: Όταν ζητά δάνειο για τον χρεοκοπημένο ΔΟΛ μιλά απευθείας με τον πρόεδρο της τράπεζας ή εξ ανάγκης διαπραγματεύεται και με διευθυντές; Έτσι για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος το Καίσαρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου