slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΑΡΓΥΡΑ ΑΧΑΪΑΣ-ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ

Το πύρινο μέτωπο συνεχίζει το καταστροφικό του έργο στην Αχαϊα με το νόμο να κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο εκκένωσης χωριών, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Οι κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες και κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Δεν απειλείται το νοσοκομείο, ούτε και η Πανεπιστημιούπολη.

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Τετάρτης η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Αργυρά Αχαΐας και έχει πλησιάσει τις κοινότητες Σελλά και Πλατάνι. Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ώστε, αν παραστεί ανάγκη, να εκκενωθούν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένεται να προστεθούν άλλα δύο αεροσκάφη κι ακόμη ένα ελικόπτερο.

Για τη διευκόλυνση των οχημάτων της Πυροσβεστικής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το Πλατάνι προς τα Σελλά και τα Αργυρά.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου.

Για τρίτη ημέρα μαίνεται επίσης η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, καίει δασική έκταση και οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης.


Στην περιοχή επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην περιοχή κατευθύνονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: