Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Ν.Νικολόπουλος: Έτσι θα καταπολεμήσουμε την ανεργία

Για το ζέον ζήτημα της ανεργίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της, μίλησε στο Αντ1 972FM  ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε 150.000 νέες θέσεις εργασίας ως τα μέσα του 2013. Πως θα τον πετύχετε αυτόν το στόχο και τι χαρακτηριστικά θα έχουν αυτές οι νέες θέσεις;
Κατ’ αρχήν παρακαλώ να σημειώσετε πως για κάθε 1% που ανεβαίνει το ΑΕΠ, προστίθενται 45-50 χιλιάδες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά. Σημειώστε επίσης, ότι αν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια χρησιμοποιήσουμε τα μισά περίπου από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΕΣΠΑ, θα έχουμε αύξηση 7 μονάδων του ΑΕΠ. Κάντε εύκολα τον πολλαπλασιασμό και θα δείτε πως μιλάμε για περίπου 300.000 θέσεις εργασίας! Ε, λοιπόν, εμείς είμαστε πολύ πιο συγκρατημένοι στις προβλέψεις μας. Γιατί δεν υπολογίζουμε 300.000 θέσεις εργασίας μόνο μέσα από τα διαθέσιμα του ΕΣΠΑ. Υπολογίζουμε  και τα άλλα μέτρα ανάπτυξης και επανεκκίνησης της οικονομίας, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, η μείωση του ΦΠΑ, οι πιστωτικές διευκολύνσεις προς τις επιχειρήσεις και φυσικά, η αποφασιστική πάταξη... της γραφειοκρατίας που θα συμβάλλει στο να υπάρξουν νέες επενδύσεις. Είμαστε βέβαιοι πως ο στόχος που ανέφερα μπορεί να ξεπεραστεί κατά πολύ, αν η οικονομία μας αποκτήσει νέα δυναμική. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα στοχεύσουμε αμέσως μετά τις εκλογές!
Ο πρόεδρός σας, έβαλε ως προϋπόθεση επίτευξης του παραπάνω στόχου τον ρυθμό εκταμίευσης του ΕΣΠΑ. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από εσάς, εάν μετά τις 18 του Ιούνη καταφέρετε να σχηματίσετε κυβέρνηση. Θεωρείτε πως μπορεί να βρείτε αναχώματα;
Είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι δεν θα υπάρξουν εμπόδια ή αναχώματα, όπως τα αποκαλείτε. Αλλά, είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Και αυτό δεν είναι απλά ένα λεκτικό σχήμα ή μια προεκλογική ρητορεία. Είναι… ανάγκη. Γιατί, όπως έχω πει πολλές φορές, η επόμενη κυβέρνηση της χώρας έχει μόνο μία επιλογή: Να πετύχει! Αν θέλετε να σας το πω κι αλλιώς, η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια. Η επιτυχία μας λοιπόν είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης αλλά και παραταξιακής επιβίωσης. Το ξέρουμε λοιπόν πως είτε θα πετύχουμε, είτε θα αφανιστούμε. Και προκειμένου να αποτύχουμε, θα γκρεμίσουμε όλα τα εμπόδια!
Η ΝΔ υπόσχεται μεταξύ άλλων επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια, αλλά και έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς. Πόσο εύκολο είναι να πείσετε για κάτι τέτοιο τους εταίρους μας;
Τίποτα δεν είναι εύκολο όταν βρίσκεσαι σε μία διαπραγμάτευση, και μάλιστα στην θέση που μας έφερε μετά από δύο καταστροφικά χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Η δική μας προσπάθεια, ωστόσο, θα είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν πρέπει να μετατραπεί σε ανθρωπιστική. Αν συμβεί αυτό,  θα χαθεί κάθε στόχος και θα είναι καταδικασμένη να αποτύχει οποιαδήποτε προσπάθεια. Οφείλουμε λοιπόν να στηρίξουμε τους ασθενέστερους και να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα προστασίας της κοινωνικής συνοχής. Είναι αναγκαίο λοιπόν να υπάρξει μια χαλάρωση και παροχές προς το κοινωνικό σύνολο που χωρίς να ναρκοθετούν τον κεντρικό στόχο, θα ανακουφίσουν τη κοινωνία.
Οι δέκα από τις δεκαοχτώ προτάσεις που παρουσίασε η ΝΔ θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας. Δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργήσετε υπέρμετρες προσδοκίες, που δεν θα μπορέσετε τελικώς να ικανοποιήσετε;
Στη ΝΔ πιστεύουμε πως ο λαός μας, πάνω και από τα πολύ σκληρά και άδικα μέτρα, δεν αντέχει πλέον το πολιτικό ψέμα και την εξαπάτηση. Και είμαστε βέβαιοι πως μετά το αλησμόνητο «λεφτά υπάρχουν», αντιλαμβάνεται πολύ καλά τι σημαίνει η ακύρωση του μνημονίου ή ότι οι αστυνομικοί θα μείνουν άοπλοι, που εξαγγέλλει ο κ. Τσίπρας. Οι Έλληνες ξέρουν πως αν η χώρα μας στερηθεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν θα βρει πουθενά αλλού χρήματα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της. Και δεν είναι τόσο αφελείς ώστε να πιστέψουν πως ο κ. Τσίπρας θα βρει τρόπο να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του… φυτεύοντας χρηματόδεντρα!
Στον αντίποδα λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς χώρισε τα 18 μέτρα που εξήγγειλε σε δύο κατηγορίες. Σε αυτά που θα γίνουν μετά από διαπραγμάτευση και σε εκείνα που μπορούν να γίνουν χωρίς διαπραγμάτευση. Στην διαπραγμάτευση δεν θα πάμε απροετοίμαστοι, ούτε παρακαλώντας. Θα πάμε με συγκεκριμένα στοιχεία και σχέδιο. Έχουμε κοστολογήσει κάθε μέτρο. Έχουμε μετρήσει πόσο κακό προκάλεσε η συνταγή της μονόπλευρης ύφεσης και γνωρίζουμε καλά ότι η «λογική ΠΑΣΟΚ» επέβαλλε διαρκή χαράτσια στους πολίτες γιατί δεν προχωρούσε καμία άλλη δομική μεταρρύθμιση. Εμείς λοιπόν, θα παρουσιαστούμε απέναντι στους δανειστές μας με ένα εναλλακτικό, αξιόπιστο σχέδιο. Θέλουμε και εμείς μια Ελλάδα με σύγχρονες δομές και μια ανταγωνιστική οικονομία, αλλά αυτά δεν θα γίνουν με μία «πεθαμένη» κοινωνία. Αλλά με μία κοινωνία που θα ελπίζει και πάλι… Πιστεύω πως δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες, λοιπόν.
Ένα κομμάτι των επικαιροποιημένων προτάσεων σας διατείνεστε πως δεν απαιτεί τη συναίνεση των πιστωτών μας. Απαιτεί όμως οπωσδήποτε χρόνο για να υλοποιηθεί. Δεν θα πρέπει να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;
Όπως έχει πει ο Αντώνης Σαμαράς, είμαστε ήδη έτοιμοι και αμέσως μετά τις εκλογές θα καταθέσουμε προς ψήφιση στη Βουλή τέσσερα νομοσχέδια. Σε αυτά υπάρχουν άρθρα που ρυθμίζουν ορισμένες από τις εξαγγελίες του προέδρου μας και αμέσως μετά τις εκλογές είμαι στην διάθεσή σας για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Πέραν τούτου όμως, οφείλω να επισημάνω πως οι εξαγγελίες του κ. Σαμαρά για τους δανειολήπτες, τις συνέπειες του Τειρεσία, του συμψηφισμού χρεών μετά δημοσίου και ιδιωτών, αποτελούν νομοθετήματα που μπορούν πολύ γρήγορα να ψηφιστούν από την επόμενη βουλή και να ισχύσουν. Άρα, κατ’ ουσίαν μιλάμε για «μέτρα αμέσου εφαρμογής».  Φυσικά, υπάρχουν και κάποια άλλα μέτρα που θα απαιτήσουν λιγότερο ή περισσότερο χρόνο. Για παράδειγμα, οι ρυθμίσεις για την ρευστότητα θα ολοκληρωθούν μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει πάνω από ελάχιστες εβδομάδες μετά τις εκλογές. Από την άλλη, η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι σίγουρα μία πιο χρονοβόρα διαδικασία για την οποία όμως θα «τρέξουμε» με μεγάλες ταχύτητες. Δεν μπορώ να σας πω ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες ή σε έναν χρόνο. Θέλουμε, ωστόσο, να τελειώσει το συντομότερο για να μπορέσει η χώρα μας να αποκτήσει πιο ισχυρά διαπραγματευτικά ατού, εκμεταλλευόμενη τους υδρογονάνθρακές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :