slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε εποχή κρίσης: 6ο στον κόσμο το Πολεμικό Ναυτικό, 24ο το Τουρκικό!

Στην εποχή των μεγάλων περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις το Πολεμικό Ναυτικό κρατάει ψηλά τη σημαία της εθνικής μας υπερηφάνειας.

Στην database της ιστοσελίδας STRATEGYPAGE  http://www.strategypage.com/ όχι μόνο περιλαμβάνεται στη λίστα των κορυφαίων 40 πολεμικών ναυτικών διαφόρων χωρών.


Αλλά το δικό μας ναυτικό βρίσκεται σε περίοπτη θέση: Είναι 6ο στον κόσμο από άποψη ποιότητας υλικού και προσωπικού που αγγίζει το 80% της ποιότητας των αμερικάνων! Αρκετές θέσεις χαμηλότερα εμφανίζεται αυτό της Τουρκίας, η οποία είναι στην 24η με 60% της ποιότητας των αμερικάνων που είναι η κορυφή.

Για την τελική κατάταξη ελήφθησαν υπ' όψιν στοιχεία που έχουν να κάνουν με την κατάρτιση του προσωπικού και τα μέσα που διαθέτουν.

Αρκεί να δει κανείς ότι στη 2η θέση είναι η Βρετανία, στην 3η το Ισραήλ και ακολουθούν Καναδάς και Ιαπωνία

Η χώρας μας μοιράζεται την 6η θέση με την Ολλανδία, τη Νορβηγία και την Αυστραλία και περνάει σε ποιότητα της Γερμανία και την Γαλλία.

Βέβαια και από άποψη ποσότητας και ισχύος η Ελλάδα τα πάει αρκετά καλά εβρισκόμενη μέσα στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως, μία μόλις θέση κάτω από την Τουρκία 

"Μέγα το της θαλάσσης κράτος"…

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: