slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΕΠ 2012 - Νέο μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Νέο μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση επιχειρήσεων όλων των κλάδων (Εμπόριο, Υπηρεσίες, Μεταποίηση, Τουρισμός) - ΠΕΠ 2012 (επίσημη προδημοσίευση)
 
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει νέο μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με συνολικό προϋπολογισμό 433 εκ €. Το πρόγραμμα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις, νέες επιχειρήσεις και υπο-σύσταση επιχειρήσεις όλων των κλάδων (Εμπόριο, Υπηρεσίες, Μεταποίηση, Τουρισμός).

Επιλέξιμες Δαπάνες
:

- Κτιριακές Εγκαταστάσεις (ανέγερση, επέκταση, διαμόρφωση, ανακαίνιση)
- Μηχανολογικός Εξοπλισμός
- Εξοπλισμός Πληροφορικής & Λογισμικό
- Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας
- Συστήματα Αυτοματοποίησης
- Προβολή & Προώθηση
- Αμοιβές Συμβούλων

Ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης μπορεί να είναι:
  • από 20.000 € μέχρι 100.000 € (Εμπόριο)
  • από 20.000 € μέχρι 100.000 € (Υπηρεσίες)
  • από 30.000 € μέχρι 300.000 € (Μεταποίηση)
  • από 30.000 € μέχρι 300.000 € (Τουρισμός)

Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 40 έως 60% (ανάλογα με την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και το μέγεθος της επιχείρησης):



Περιφέρεια
Δημόσια Επιχορήγηση (%)
ποσοστό ενίσχυσης για μεσαίες επιχειρήσεις
ποσοστό ενίσχυσης για μικρές επιχειρήσεις
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη
50%
60%
Κ. Μακεδονία
40%
50%
Δ. Μακεδονία
40%
50%
Ήπειρος
50%
60%
Στερεά Ελλάδα
40%
50%
Θεσσαλία
40%
50%
Ιόνια
40%
50%
Δ. Ελλάδα
50%
60%
Πελοπόννησος
40%
50%
Β. Αιγαίο
40%
50%
Ν. Αιγαίο
40%
50%
Κρήτη
40%
50%
Αττική
40%
50%


Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και για την επίσημη προδημοσίευση πατήστε εδώ.

- "Ενδιαφέρομαι. Τι πρέπει να κάνω;"
- Ελάτε σε επαφή άμεσα με την PLAN A.E. (26510-85030, info@plan.gr). Έχουμε τεράστια εμπειρία στην υποβολή επενδυτικών προτάσεων για επιχορηγούμενα προγράμματα και έχουμε πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε έγκυρα και αξιόπιστα ώστε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο αντίστοιχο πρόγραμμα του 2009 τα ποσοστά επιτυχίας της PLAN A.E. ήταν τρεις φορές μεγαλύτερα από τον μέσο πανελλαδικό όρο (δείτε λεπτομέρειες εδώ).

- "Μήπως είναι νωρίς; Να περιμένω καλύτερα να προκηρυχθεί επίσημα το πρόγραμμα;"
- Η γνώμη μας είναι να έρθετε άμεσα σε επαφή μαζί μας ώστε να ξεκινήσουμε από τώρα να προετοιμάζουμε την επενδυτική σας πρόταση. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου η επενδυτική σας πρόταση να τύχει θετικής έγκρισης. Όλα αυτά όμως απαιτούν χρόνο. Ξεκινώντας από σήμερα, μας δίνετε τον χρόνο και την δυνατότητα να οργανώσουμε σωστά την επένδυσή σας. Ήδη το υπουργείο έχει αναρτήσει την επίσημη ιστοσελίδα για το πρόγραμμα (http://www.ependyseis.gr/sub/bespa/bespa.htm).

- "Μήπως δεν είναι η κατάλληλη εποχή για επενδύσεις;"
- Η εποχή είναι πραγματικά δύσκολη για τις επιχειρήσεις. Τα επιχορηγούμενα προγράμματα όμως είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους θέλουν να εκσυγχρονίσουν ή επεκτείνουν την επιχείρησή τους ή για όσους σκέφτονται να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση. Η υποβολή του επενδυτικού φακέλου δεν απαιτεί την παραμικρή δαπάνη από εσάς. Όταν ανακοινωθούν οι εγκρίσεις (εκτιμάμε ότι αυτό θα γίνει στο τέλος του 2012), και εφόσον έχει εγκριθεί η πρόταση που υποβάλλατε, τότε είναι η ώρα να αποφασίσετε εάν θέλ! ετε να προχωρήσετε στην υλοποίηση της επένδυσης σας.


- "Έχω επιχείρηση. Θα πρέπει υποχρεωτικά να προσλάβω νέους εργαζόμενους προκειμένου να ενταχθώ στο πρόγραμμα;"
- Όχι, η πρόσληψη νέων εργαζομένων δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα. Εάν όμως υποσχεθείτε ότι θα προσλάβετε επιπλέον εργαζόμενους (σε σύγκριση με αυτούς που είχατε το 2011) τότε η πρόταση σας θα λάβει υψηλότερη βαθμολογία και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες έγκρισης.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να διατηρήσουν τον αριθμό εργαζομένων (ΕΜΕ - Ετήσιες Μονάδες Εργασίας) που είχαν το 2011. Διαφορετικά δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

- "Ποια είναι τα κριτήρια που επηρεάζουν την βαθμολογία;"
- Τα ακριβή κριτήρια αξιολόγησης θα γίνουν γνωστά όταν ανακοινωθεί η επίσημη προκήρυξη του προγράμματος. Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης θα είναι:
  • Προστασία Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας.
  • Εισαγωγή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
  • Εισαγωγή Καινοτομίας (το πιο δύσκολο κριτήριο - στο προηγούμενο αντίστοιχο πρόγραμμα του 2009 η PLAN Α.Ε. είχε εξαιρετικές επιδόσεις στο συγκεκριμένο κριτήριο).
  • Διευκόλυνση στη πρόσβαση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
  • Πρόσληψη νέου προσωπικού.

- "Χρειάζεται να αποδείξω την ύπαρξη της Ίδιας Συμμετοχής;"
- Αυτό θα το γνωρίζουμε όταν ανακοινωθεί η επίσημη προκήρυξη του προγράμματος. Το πιο πιθανό είναι ότι είτε δεν θα χρειάζεται να δείξουμε την Ίδια Συμμετοχή είτε θα είναι εύκολη η τεκμηρίωσή της.

- "Πως μπορώ να μάθω εάν το πρόγραμμα καλύπτει την επιχείρησή μου;"
- Επικοινωνήστε μαζί μας (26510-85030, info@plan.gr) και θα σας ενημερώσουμε εάν η επιχείρησή σας είναι επιλέξιμη και θα σας προτείνουμε λύσεις για να ξεπεράσετε τυχόν προβλήματα.

- "Γιατί να συνεργαστώ με την PLAN A.E.; Τι μπορείτε να μου προσφέρετε;"
- Όπως αναφέραμε παραπάνω έχουμε τεράστια εμπειρία στην υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων. Θα συνεργαστούμε μαζί για την προετοιμασία και υποβολή του επενδυτικού φακέλου φροντίζοντας να επιτύχετε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία. Και όταν εγκριθεί η πρότασή σας θα σας καθοδηγήσουμε με πολύ συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να ολοκληρώσετε επιτυχώς την επένδυσή σας και να λάβετε την επιχορήγησή σας.
Οι εκατοντάδες ικανοποιημένοι πελάτες μας και οι συνεχείς επιτυχίες μας είναι η καλύτερη απόδειξη.
 
- "Ποιό είναι το κόστος για την υποβολή φακέλου;"
- Η προετοιμασία, η σύνταξη και η υποβολή της επενδυτικής πρότασης από την PLAN A.E. γίνεται ΔΩΡΕΑΝ. Εμείς θα πληρωθούμε όταν και εφόσον λάβετε θετική εγκριτική απόφαση και όταν θα λαμβάνετε την επιχορήγηση από το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: