slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Χρυσόγελος :Στην πυρά όσοι έχουν διαφορετική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ανοικτή επιστολή του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, με αφορμή την συνέντευξη Ντάνυ Κον Μπεντίτ - Νίκου Χρυσόγελου στο Στρασβούργο.
Είναι αλήθεια ότι η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση και αυτό απαιτεί συγκροτημένη πολιτική συζήτηση για το ποια μπορεί να είναι η διέξοδος από την χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Δεν φαίνεται, όμως, να υπάρχει διάθεση για πολιτική συζήτηση ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά. Αφορμή προβληματισμού, ο τρόπος που συζητήθηκε η συνέντευξη τύπου του Ντάνυ Κον Μπεντίτ και εμένα στο Στρασβούργο για την παρουσίαση των προτάσεων που έχουμε διαμορφώσει ως πράσινοι ευρωβουλευτές για στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Οι Πράσινοι είναι η μόνη πολιτική ομάδα που έχει διατυπώσει με σαφήνεια, επανειλημμένα, δημόσια και στο ευρωκοινοβούλιο και στα εθνικά κοινοβούλια, με λόγια κι έργα, την ανάγκη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας παράλληλα και αλλαγές που πρέπει να πετύχει η ίδια η ελληνική κοινωνία με τη δική της προσπάθεια. Οι δυο συν-πρόεδροι της ομάδας, Ντάνυ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χαρμς, εκτός από τις παρεμβάσεις τους στο ευρωκοινοβούλιο, επισκέφθηκαν την Ελλάδα, μετά από πρόσκλησή μου, στις 27 Μαρτίου και συζητήσαμε από κοινού με κοινωνικούς κι επαγγελματικούς φορείς προτάσεις για ένα σχέδιο αναζωογόνησης και πράσινης μεταρρύθμισης της οικονομίας, με παράλληλη προώθηση της απασχόλησης. Στην ομάδα των πράσινων ευρωβουλευτών έχουμε δημιουργήσει ομάδα εργασίας που επεξεργάζεται ένα τέτοιο σχέδιο, αξιοποιώντας τόσο τις προτάσεις των ελληνικών φορέων όσο και την ευρωπαϊκή εμπειρία. Το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου για να δοθεί για διαβούλευση στους ελληνικούς φορείς. Ενδιαμέσως, στις 11 Ιουνίου, θα επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ, μετά από νέα πρόσκλησή μου, για να έχουμε συνέχεια στον διάλογο με τους επαγγελματικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της χώρας. Το τελικό σχέδιο που θα διαμορφωθεί μέσα από αυτόν τον διάλογο θα παρουσιαστεί δημόσια στο πλαίσιο του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος που θα γίνει στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2012.

Διαβάστε όλη την επιστολή εδώ: http://bit.ly/L7ZdUv

Δεν υπάρχουν σχόλια: