slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπροστά η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA RC

Για την απόλυτη αναμέτρηση, που απαιτεί γερά νεύρα μέχρι τέλους προϊδεάζουν τα γκάλοπ, που διενεργούνται αυτές τις ημέρες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA RC για λογαριασμό του pelop.gr (η ιστοσελίδα της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ") η ΝΔ συγκεντρώνει 23,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ...

23%, το ΠΑΣΟΚ 10,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, το ΚΚΕ 4,6%, η Χρυσή Αυγή 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,3%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εντοπίζονται στο 1,1%, ο ΛΑΟΣ στο 0,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου τώρα με τις αναγωγές η ΝΔ πάει στο 29,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,8%, το ΠΑΣΟΚ 13,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΚΚΕ 5,8%, η Χρυσή Αυγή 6,4%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,4%, ο ΛΑΟΣ 0,4% και η Δημιουργία Ξανά 1,4%.

Χαρακτηριστικό της μάχης που δίδουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι και το εύρημα ότι από τους ψηφοφόρους, που δεν ψήφισαν στις 6 Μαΐου τα δύο κόμματα αποσπούν ίδιο ποσοστό, από 18,9%, με τις άλλες επιλογές κομμάτων να είναι πολύ πίσω.

Στην παράσταση νίκης το 51,2% πιστεύει ότι θα επικρατήσει η ΝΔ, ενώ το 34,5 βλέπει ΣΥΡΙΖΑ. Τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Φώτης Κουβέλης με 54,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 45,6%. Αντώνης Σαμαράς (36,4%) και Πάνος Καμμένος (36,3%) ερίζουν για την τρίτη θέση, ενώ πιο πίσω είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 27,3% και η Αλέκα Παπαρήγα με 16,1%.

Το 56,4% θεωρεί ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφική, ενώ ένα 37,3% τη θεωρεί δύσκολη, αλλά πιστεύει ότι θα τα καταφέρουμε.

Ένα ποσοστό 83,4% υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ. Μόνο ένα 10,8% θέλει επιστροφή στη δραχμή.

Η πλειοψηφία των πολιτών (64,3%) θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ, ενώ ένα ποσοστό 29,9% πιστεύει ότι θα αναγκαστεί ή θα την αναγκάσουν να φύγει από το κοινό νόμισμα.

Την ίδια ώρα, πάντως, πληροφορίες φέρουν γκάλοπ της Public Issue να δίνει σημαντικό προβάδισμα στον ΣΤΡΙΖΑ με 30% έναντι 26% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Κατά την ίδια πληροφόρηση, οδεύουμε προς επτακομματική Βουλή και πάλι με τα ποσοστά των άλλων κομμάτων να διαμορφώνονται ως εξής: ΠΑΣΟΚ: 15%, Δημοκρατική Αριστερά: 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%, ΚΚΕ: 5%, Χρυσή Αυγή: 4,5%

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα του γκάλοπ


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχω αλλη μια δημοσκοπηση που εχει γινει για το περιοδικο [ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ] οπου η ντορα και ο αντωνης πανε ολοταχως για φουντο.

Ανώνυμος είπε...

εχουμε κατι για βρουτση ?ειπε κατι καινουργιο για τον ΣΥΡΙΖΑ? τους αποδομησε κιαλλο ? βαλτε κατι απο ρηγα εστω και αυτος τους ξεσκεπαζει και μας ανοιγει τα ματια μην ερθει ο τσιπρας και μας παρει μισθους, συνταξεις, σπιτια και ολα τα αλλα προνομια που με νυχια και δοντια κρατησαν κομανετσης και μπενυ .

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ;

ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ.
Πρώτη πολιτική δυναμη στην πρόθεση ψήφου φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.
Συγκεκριμένα, από την έρευνα προκύπτει οκτακομματική Βουλή, με το ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται πρώτος με 30% και να ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 26%. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα με ποσοστό 15,5% και τέταρτη δύναμη είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με μειωμένα τα ποσοστά τους από την 6η Μαΐου στο 8%.

Η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται με ποσοστό 6,5%, ενώ το ΚΚΕ εμφανίζεται με ιδιαίτερα μειωμένα ποσοστά μόλις στο 5%. Η Χρυσή Αυγή μπαίνει ξανά στη Βουλή με ποσοστό 4%, ενώ με το οριακό 3% φαίνεται να εισέρχεται στη Βουλή η Δημιουργία Ξανά-Δράση.