slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Γ. Καπελέρης

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Γ. Καπελέρης
Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε ο Γιάννης Καπελέρης, πρώην γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, μετά την απολογία του σε ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.
Η κατηγορία σε βάρος του, η οποία είχε απαγγελθεί με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αφορά ανείσπρακτα πρόστιμα τα οποία είχαν "παγώσει" στο υπουργείο Οικονομικών για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Τα πρόστιμα αυτά που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ είχαν βεβαιωθεί σε επιχειρήσεις και εταιρείες μέσα στο 2010 και το 2011, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων από το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Ο κ. Καπελέρης ο οποίος είχε οδηγηθεί σε παραίτηση μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του, αρνήθηκε στην απολογία του την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως δεν "χάρισε" κανένα πρόστιμο αλλά επρόκειτο για εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οι εκπρόθεσμες αυτές εγγραφές οφείλονταν στην προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: