slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αισιόδοξα μηνύματα από τη Μόσχα για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σε καλό κλίμα για την Ελλάδα διεξήχθη στην Μόσχα η κορυφαία διεθνής τουριστική έκθεση στη Ρωσία ΜΙΤΤ 2012 από τις 21 τις 24 Μαρτίου. Η ΜΙΤΤ Μόσχας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και παρουσιάζει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, ενώ κάθε χρόνο την έκθεση παρακολουθούν πάνω από 80.000 άτομα μέσα σε τέσσερις μέρες, με .....
συμμετέχοντες από περίπου 500 ρωσικές πόλεις και 95 χώρες. 

Αρκετά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να προβληθούν ως συνεκθέτες της στο μισθωμένο από τον ΕΟΤ περίπτερο της Περιφέρειας. Η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Μόσχα ήταν η συνέχεια των δράσεων προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης Ρώσων Τουριστών, μετά και από το Ελληνο-Ρωσικό Επενδυτικό Συνέδριο στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο του 2011, αλλά και την επιτυχή παρουσία της Περιφέρειας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση INWETEX-CIS στην Αγία Πετρούπολη τον Οκτώβριο του 2011.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μαζί με τους δήμους που συμμετείχαν στο τουριστικό περίπτερο της, τους τουριστικούς επιχειρηματίες των νησιών αλλά και τους διερμηνείς που συνέδραμαν, αποτέλεσαν μια δυνατή ομάδα εκπροσώπησης για την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στη ρωσική αγορά.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία αναμένεται να αυξηθεί σε ποσοστό 20% έως 30% εάν δεν υπάρξει πρόβλημα με τις βίζες.
Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα ενισχύεται και από το γεγονός ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις απελευθερώνεται το καθεστώς χορηγήσεων βίζας, που αποτελούσε εμπόδιο στις προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών από τη συγκεκριμένη αγορά.
Το περίπτερο της Περιφέρειας, όπου διανέμονταν υλικό των νησιών, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Γιώργος Κολέτσος, που εκφράστηκε με αισιοδοξία για την πορεία της Ρωσικής αγοράς και τον ελληνικό τουρισμό και ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των ενεργειών δημοσίων σχέσεων της χώρας στη Ρωσία.
Οι εκπρόσωποι των νησιών που συμμετείχαν με την Περιφέρεια πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με ρώσους επιχειρηματίες και μέσα μαζικής ενημέρωσης και επέστρεψαν με αισιόδοξα μηνύματα για τα νησιά από την υποσχόμενη ρωσική αγορά.
Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΠΝΑ - Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο υπάλληλος της Δ/νσης Τουρισμού κ. Δημήτρης Πασχαλίδης.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: