slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το κίνημα του αρνιού ξεκινά απ' τη Νάξο!


 3.000 αμνοερίφια από τη Νάξο θα διοχετευτούν στην αθηναϊκή αγορά μέσω του Δήμου Γαλατσίου
Θα κοστίζουν 6 με 7 το κιλό την ώρα που τα ντόπια πωλούνται 11 με 12 ευρώ το κιλό. Ποιος Δήμος ετοιμάζεται να παραγγείλει για το Πάσχα περισσότερα από 3.000 αρνιά και κατσίκια από κτηνοτρόφους της Νάξου. 
Μετά την απήχηση που έχει το "κίνημα της πατάτας" σε όλη την Ελλάδα και το ισχυρό μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες πως ...
ενωμένοι μπορούν να παρέμβουν στην αγορά εξοστρακίζοντας τους μεσάζοντες και ρίχοντας τις τιμές, σειρά έχει το "κίνημα του αρνιού".
Οπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος "μετά τις πατάτες Νευροκοπίου που θα προμηθευτούν οι δημότες μας αυτο που κυρίως μας ζητούσαν είναι κρέας. Ετσι σε συνεργασία με κτηνοτρόφους της Νάξου θα αγοράσουμε περισσότερα από 3.000 αρνιά και κατσίκια απευθείας από τους παραγωγούς με τιμή 6 με 7 ευρώ το κιλό την ώρα που στα μαγαζιά το ντόπιο κρέας κάνει 11 με 12 ευρώ το κιλό. Ο κόσμος στο Γαλάτσι έχει ανταποκριθεί τρομερά σε αυτή την ιστορία και αυτό που βλέπουμε είναι πως σε πολλά μαγαζιά έχουν αναγκαστεί να ρίξουν τις τιμές. Σε 10 ημέρες υπολογίζουμε πως θα έχουμε κλείσει την συμφωνία με τους κτηνοτρόφους".
Θ.Κ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βρήκαν ευκαιρία για να παίξουν θέατρο και να ψηφοθηρούν οι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα αφού είναι ανίκανοι να κάνουν αυτό για το οποίο τους ψήφισαν οι δημότες τους. Είναι και αυτό κατάντια και παρακμή της εποχής μας. Αντί για έργα κάνουν τους μεσάζοντες, δημόσιες σχέσεις, ελεημοσύνες, τπέρμαχοι κατά του χαρατσιού, φρου φρου και αρώματα. Δεν κάνουν όμως αγώνα για να μη πληρώνουν οι πολίτες το χαράτσι για τους δήμους μέσα από τη ΔΕΗ.