slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Δε θα συγχωνευθεί κανένα σχολείο στις Κυκλάδες" "Δε θα συγχωνευθεί κανένα σχολείο στις Κυκλάδες"

raptisΟ περιφερειακός δ/ντης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Νίκος Ράπτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101.3, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας σε επίπεδο Κυκλάδων.
Ο κ. Ράπτης, μέχρι τις 3 Μαρτίου πρόκειται να καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας την πρότασή του για μεταβολές στον εκπαιδευτικό χάρτη των Κυκλάδων από το σχολικό έτος 2012-2013.
 Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να εισηγηθούμε καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων στις Κυκλάδες. Το λέω δημόσια. Αυτή είναι η ....
θέση μας».
Με τη δήλωση αυτή, ο κ. Ράπτης προσπαθεί να καθησυχάσει συλλόγους εκπαιδευτικών, γονέων, αλλά και τη μαθητική κοινότητα των νησιών και να διαψεύσει την έντονη φημολογία περί νέων συγχωνεύσεων στα σχολεία των Κυκλάδων, μετά το περσινό πρώτο κύμα.
Επιβεβαίωσε μάλιστα, ότι και οι προτάσεις των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων δεν περιλαμβάνουν καμία απολύτως συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου.
Θα γίνουν υποβιβασμοί  
Επιβεβαίωσε όμως, ότι στο πλαίσιο τον μεταβολών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, θα προταθεί και για τις Κυκλάδες ο υποβιβασμός ορισμένων σχολείων, νηπιαγωγείων και δημοτικών. Θα μειωθούν οι οργανικές τους θέσεις και η δυναμικότητά τους. Οι υποβιβασμοί έχουν προταθεί από την διευθύντρια πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βλαστάρη και θα συμπεριληφθούν στην τελική πρόταση που θα κάνει προς το υπουργείο ο κ. Ράπτης.
Ήδη για το θέμα των υποβιβασμών υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις από διάφορα νησιά του νομού.
http://www.cyclades24.gr/kiklades/epikairotita/843-de-tha-sygxoneytei-kanena-sxoleio-stis-kyklades

Δεν υπάρχουν σχόλια: