slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βατοπέδι: Τί είναι αυτό το φρούτο ;;;

[Ξεκίνησε χθες η δίκη για το Βατοπαίδι, στην Κομοτηνή, και κανένας από τους μακάκ@@ που πριν 3 χρόνια ανέβαιναν στα κάγκελα, δεν ασχολείται...τι να πεις; Η υπόθεση που χρησιμοποιήθηκε σαν όχημα προκειμένου να ρίξουν τον Καραμανλή και να μας φέρουν στη σημερινή κατάσταση δεν απασχολεί κανέναν!! Τόσο μακάκ@@ λαός είμαστε...]
Μόνο με την παρουσία στο εδώλιο της εφέτου Μαρίας Ψάλτη και χωρίς τους Εφραίμ και Αρσένιο...


ξεκίνησε εκ νέου χτες στο Πενταμελές Εφετείο Κομοτηνής η εκδίκαση της υπόθεσης για το κλείσιμο το 2004 της δίκης η οποία εκκρεμούσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας, με αποτέλεσμα στη συνέχεια αυτή να εκχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου και να ξεκινήσει το μεγάλο σκάνδαλο των ανταλλαγών με τις εκτάσεις-φιλέτα του Δημοσίου.

Η εφέτης είχε δικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση 10 μηνών για τα αδικήματα της παράβασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος, ενώ οι άλλοι δύο επίσης σε φυλάκιση 10 μηνών ο καθένας για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα. Η δίκη επαναλαμβάνεται μετά την αναίρεση της απόφασης που έκανε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου καθώς θεώρησε την επιβολή της ποινής παράνομη, αδικαιολόγητη και μη στοιχειοθετημένη.
Χτες εξετάστηκαν η δικαστής Γεωργία Σακάλογλου που μετείχε στην πρωτόδικη αγωγή για τη διεκδίκηση της Μονής Βατοπεδίου, ο δικηγόρος του Δημοσίου Γ. Χειμώνας κ.ά.



Για την υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες συνολικά 18 άτομα, νυν και πρώην υπουργοί, δήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κ.ά.
Στη Μ. Ψάλτη καταλογίζεται η μεταφορά στους μοναχούς, κατόπιν έντονων πιέσεών τους, του αποτελέσματος της διάσκεψης του Πρωτοδικείου Ροδόπης που ήταν αρνητικό (με πλειοψηφία 2 έναντι 1) για τη Μονή. Με τον τρόπο αυτόν τους ωφέλησε, ενώ παράλληλα έβλαψε το ελληνικό Δημόσιο.
ΕΘΝΟΣ 


Πηγή : Dexiextrem

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τόσο μακάκας λαός που υπάρχουν ακόμη μακάκες να ασχολούντε με τον αρχιμακάκα που κατάσρεψε την Ελλάδα μέσα σε 5 χρόνια.