slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ (300) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

       Σε λίγες ώρες συζητιέται και ψηφίζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο η νέα δανειακή σύμβαση. Είναι ώρες κρίσιμες για τον τόπο και οι αποφάσεις που θα ληφθούν, ιστορικές. Η κοινωνία μας, μη έχοντας πλέον άλλες αντοχές και ανοχές, αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις.
       Μεταξύ των θεμάτων που αφορούν ιδαιτέρως τους πολίτες των  νησιών μας , είναι και το θέμα της αύξησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Πιθανή αύξησή τους θα οδηγήσει σε ύφεση, σε αύξηση της ακρίβειας και σε περαιτέρω περιορισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είναι πράξη αντιαναπτυξιακή   και οπισθοδρομεί τον τόπο. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι προνόμιο αλλά αντιστάθμισμα στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες μας και εντάσσεται στις νησιωτικές πολιτικές όπως αυτές χαράχτηκαν από τον αείμνηστο εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.

     Θυμίζω ότι το ανωτέρω ευεργετικό για τους νησιώτες μας μέτρο προωθήθηκε κατά την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
( τότε ΕΟΚ) πριν 33 χρόνια.
     Οι φορείς των νησιών μας (αυτοδιοίκηση , επιμελητήρια κλπ) ζήτησαν και ζητούν , με ψηφίσματα και παρεμβάσεις , να μην αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ.
     Ο περιφερειακός συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ κατέθεσε κατ΄επανάληψη τη θέση του και ένωσε τη φωνή του με τη φωνή του συνόλου των  νησιωτών μας για να αποτρέψουμε αυτή την πιθανή αρνητική εξέλιξη που κυοφορείται επικοινωνιακά το τελευταίο διάστημα.
     Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κος Πλασκοβίτης , σε πρόσφατη δήλωσή του διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει αρνητική ρύθμιση και δεν περιλαμβάνεται στη νέα δανειακή σύμβαση. Δυστυχώς όμως οι  κυβερνητικοί παράγοντες , πολλά αρνήθηκαν , πολλά υποσχέθηκαν αλλά άλλα έπραξαν.
     Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν θα θιγούν. Καλούμε :
-Τους νησιώτες μας σε επαγρύπνιση
-Τους τριακόσιους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους και ιδιαιτέρως όσους εκπροσωπούν νησιωτικές περιφέρειες, να σταματήσουν και να καταψηφίσουν αυτή την αντιαναπτυξιακή και αντεθνική πρόταση, εφόσον έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.
      Χαράλαμπος Κόκκινος
                                                     kokkinosxar@yahoo.gr
                                  Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
                                                              Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: