slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: Τι να κάνω, να σπρώξω τη χώρα στον γκρεμό;

 Να οριστεί ημερομηνία εκλογών στις αρχές Απριλίου αμέσως μετά την ψήφιση του PSI απαίτησε σήμερα μιλώντας στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί μικροκομματικά παιχνίδια.
 Επέμεινε στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας προειδοποιώντας ότι όσοι δεν ψηφίσουν υπέρ του δεύτερου μνημονίου θα μείνουν εκτός κόμματος. Είπε χαρακτηριστικά: “Zήτησα κομματική πειθαρχία όχι γιατί θέλω να χωρίσουν οι δρόμοι μας αλλά αν κάποιοι επιμείνουν οι δρόμοι μας θα χωρίσουν γιατί με ενδιαφέρει ο δρόμος της χώρας”. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στους κινδύνους από την καταψήφιση της συμφωνίας λέγοντας: “ Θα δούμε κλειστά μαγαζιά και άδεια ράφια, πρέπει να κερδίσουμε χρόνο και να αλλάξουμε την σημερινή πολιτική για να υπάρξουμε σαν .....οικονομία και σαν κοινωνία”.

Εξηγώντας την αλλαγή στάση του ο κ. Σαμαράς είπε “εδώ και δύο χρόνια εφαρμόζεται λάθος συνταγή, εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει ότι πηγαίνουμε στον γκρεμό, τώρα που είμαστε στο χείλος τι πρέπει να κάνω, να σπρώξω τη χώρα στο γκρεμό;”.

Επέμεινε δε στο ότι δεν έχει αλλάξει η άποψή του για το μνημόνιο και ανέφερε:  “Δεν άλλαξε η θέση της ΝΔ για το μνημόνιο, αλλάξαν όμως τα δεδομένα της οικονομίας και το χρέος της χώρας έγινε μη βιώσιμο, πριν από δύο χρόνια ήταν βιώσιμο”.

Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι έχουν θράσσος να ισχυρίζονται κάποιοι ότι προσχωρήσαμε στις θέσεις τους. Συνέχισε την ομιλία του λέγοντας “αυτό που ψηφίζουμε σήμερα περιέχει και τη λάθος συνταγή αλλά περιέχει το κούρεμα του χρέους κατά τουλάχιστον 85 δις και την διάσωση των καταθέσεων που χωρίς αυτή δεν υπάρχει οικονομία. Με ενδιαφέρει να διασωθούν όχι οι τράπεζες, αλλά οι καταθέσεις του κόσμου και να υπάρξει ρευστότητα για την πραγματική οικονομία”.

Κατέληξε λέγοντας ότι “προσπαθούμε να βει η Ελλάδα από το κάδρο της κρίσης και να αποφύγουμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, να βγούμε από την ύφεση και να μπούμε σε φάση ανάπτυξης”. Είπε ακόμη ότι υπάρχει ο κίνδυνος όταν η Ευρώπη αναπτύξει πολιτικές για να αντιμετωπίσει την γενίκευση της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα να είναι εκτός και να μην μπορεί να επωφεληθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: