slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τις επόμενες μέρες ο Σαμαράς παίζει το κεφάλι του-Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων των επόμενων 10 ημερών

Σε ένα δεκαήμερο η Ελλάδα καλείται από τους δανειστές να έχει ολοκληρώσει όλες τις περίπλοκες διαδικασίες που απαιτούνται, για να εξασφαλίσει την αποφυγή της επίσημης χρεοκοπίας. Στο ίδιο 10ήμερο ο Αντώνης Σαμαράς παίζει το κεφάλι του και η στάση του θα δείξει αν μπορεί να διαπραγματευτεί, να επιμείνει και να απαλύνει την ξεφτίλα. Γεγονός είναι ότι λόγω συγκεκριμένων ενεργειών του Γιωργάκη και του ΠΑΣΟΚ έχουμε φάει ασυζητητί χοντρή ήττα και έχουμε μπει σε λούκι από το οποίο δεν υπάρχει έξοδος (εκτός από τις γραφικότητες Καζάκη κ.λπ). Το καλύτερο που μπορεί να γίνει τώρα είναι...
η ήττα να είναι αξιοπρεπής και διαχειρίσιμη  και όχι εξεφτελιστική και καταστροφική για τη χώρα... πράγμα που σημαίνει ότι ο Αντώνης πρέπει να πει και κανα ΟΧΙ αρχής γενομένης από σήμερα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αφού απ' ότι φαίνεται το ΠΑΣΟΚ τα έχει δώσει όλα (ενδεικτικό το ότι χθες στην ΚΟ κανένας δεν αναφέρθηκε στο 13ο και 14ο μισθό!!)

Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου «κληρώνει» για το PSI, το νέο δανειακό πακέτο και το -αυστηρότατο, όπως διαφαίνεται- Μνημόνιο που θα το συνοδεύει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προτείνουν οι εταίροι.

Στο Eurogroup της 6ης Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα πρέπει να προσκομίσει και τις γραπτές δεσμεύσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων, απαίτηση που, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις ΝΔ και ΛΑΟΣ, δεν αποκλείεται να προκαλέσει σοβαρό κυβερνητικό ρήγμα.

H ελληνική Βουλή θα πρέπει επίσης να έχει υιοθετήσει μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την εισαγωγή ρητρών συλλογικής δράσης (CAC).

Συγκεκριμένα, βάσει του «προτεινόμενου χρονοδιαγράμματος» των δανειστών που έχει διαρρεύσει, μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί:
  • Το προκαταρκτικό μνημόνιο για τα 30 δισ. ευρώ που απαιτούνται για το PSI
  • Κείμενο συμφωνίας με την τρόικα για τις προαπαιτούμενες δράσεις
  • Την έκθεση της τρόικας
  • Τις γραπτές δεσμεύσεις των ελληνικών κομμάτων
  • Το πακέτο των εγγράφων για το νέο δάνειο, δηλαδή το προμνημόνιο για το νέο δάνειο, τις συμφωνίες χρηματοδότησης από τον EFSF και τις συμφωνίες από τα συγχρηματοδότησης από τα κράτη-μέλη
Την Τρίτη, η Κομισιόν θα συναποφασίσει μαζί με την ΕΚΤ τους βασικούς όρους της συμμετοχής του EFSF. Παράλληλα, μέχρι την Τετάρτη τα κράτη μέλη θα έχουν εγκρίνει τις διαδικασίες για αύξηση των εγγυήσεων στον EFSF και των σχετικών με το PSI.

Την Πέμπτη, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δίνουν την οριστική έγκριση στο PSI ενώ η ελληνική Βουλή υιοθετεί τις ρήτρες συλλογικές δράσεις.

Την Παρασκευή, προβλέπεται η υπογραφή όλων των βασικών κειμένων από την ελληνική κυβέρνηση, την Κομισιόν, την Τράπεζα της Ελλάδος και τον EFSF, δηλαδή: του μνημονίου για τα 30 δισ. ευρώ του PSI, τις συμφωνίες χρηματοδότησης από τον EFSF και τη συμφωνία συγχρηματοδότησης.

Την επόμενη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου η Ελλάδα καταθέτει την προσφορά για το PSI. Η ανταλλαγή των ομολόγων έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 Μαρτίου και θα ακολουθήσουν εκλογές μάλλον αρχές Απριλίου... τότε όμως όλα θα έχουν κριθεί για τον Αντώνη Σαμαρά και η πορεία προς την Πρωθυπουργία ή "ένας σαν όλους τους άλλους" θα είναι απλά διαδικαστική.

Ανάρτηση από Δεξί X-Trem(i) 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο τύπος έξω από το μαντρί φοβερίζει και γαυγίζει και μέσα μαστουρόνεται και βελάζει. Να τον χαίρεστε.

Ανώνυμος είπε...

Ο τύπος έξω από το μαντρί φοβερίζει και γαυγίζει και μέσα μαστουρόνεται και βελάζει. Να τον χαίρεστε.