slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενημέρωση για το ΕΣΠΑ στο περιφερειακό συμβούλιο

PERIFEREIAKO_ESPA
Η πορεία του ΕΣΠΑ στο Νότιο Αιγαίο ήταν αντικείμενο πολύωρης συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας αναδείχθηκαν οι πολύ καλές επιδόσεις της Περιφέρειάς μας, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακριωνίτης, έκανε λόγο για ένα επίτευγμα, αποδίδοντας τα εύσημα και ευχαριστώντας τα στελέχη των υπηρεσιών και της Διαχειριστικής Αρχής της ....
Περιφέρειας.
«Να αναγνωρίσουμε όλοι την προσπάθεια που έκαναν, αν και οι υπηρεσίες μας ήταν δραματικά υποστελεχωμένες» πρόσθεσε και ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, προαναγγέλλοντας την αναθεώρηση μέχρι τον Απρίλιο του προγράμματος, ώστε «να ξεπαρκάρουν έργα που δεν ωριμάζουν», όπως είπε χαρακτηριστικά, καλώντας όλους τους φορείς υλοποίησης (Δήμοι, Περιφέρεια, Αρχαιολογία κλπ) να επιταχύνουν τους ρυθμούς υλοποίησης των έργων και δράσεων. Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε πως σκοπός της περιφερειακής αρχής είναι «σε κάθε νησί της Περιφέρειάς μας να εκτελούνται έργα από το ΕΣΠΑ», κάτι που επεσήμανε και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Αντώνης Βουτσίνος, ο οποίος ανέλυσε την πορεία του ΕΣΠΑ, που το Νότιο Αιγαίο καταγράφει τη μεγαλύτερη στη χώρα απορρόφηση πόρων, ξεπερνώντας το 73%.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι κ. Μαχαιρίδης και Βουτσίνος απάντησαν σε ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων, δίδοντας εξηγήσεις και διευκρινίσεις σε επιμέρους ζητήματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: