slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ίσως ακόμα και αύριο, Παπούλιας - Παπαδήμος, κάνουν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου...

Σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έπειτα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, μπορεί να εκδώσει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες έχουν αμέσως την ισχύ νόμου και απλά εισάγονται στη Βουλή για κύρωση σε 40 ημέρες από την έκδοσή τους ή σε 40 ημέρες από τη σύγκλιση της Βουλής σε σύνοδο. Αν η Βουλή δεντις εγκρίνει μέσα σε 3 μήνες από την υποβολή τους, τότε παύουν να ισχύουν.

Σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο καθηγητής κ. Μητρόπουλος....
εξέφρασε φόβους, έπειτα από πληροφορίες που είπε ότι είχε, ότι ίσως αυτό το Σάββατο (μάλλον μετά την συνάντηση των κομματικών μας αρχόντων με τον δοτό κ. Παπαδήμο), ο κ. Παπούλιας θα προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα.

Αν κάνουν κάτι τέτοιο (που είναι πολύ πιθανό) για να παρακαμφθεί η Βουλή, αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες 40 ημέρες θα προκηρυχθούν εκλογές, για να αποφευχθεί η κύρωση αυτής της πράξης από την παρούσα Βουλή. Μετά  και αφού περάσει όλη η προεκλογική περίοδος και αναλωθούν και άλλες 40 ημέρες από τότε που θα συγκληθεί η νέα Βουλή σε σώμα, τότε θα εισαχθεί η πράξη. Όμως και πάλι θα αναλωθούν και άλλες 90 ημέρες (3 μήνες) ακόμα, για να κυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τη νέα Βουλή.

Δηλαδή, όπως βλέπουμε, το πολιτικό σύστημα, κοροϊδεύοντας το λαό, στοχεύει να κερδίσει χρόνο, πάνω από μισό έτος (περίπου έως το τέλος του 2012), μέχρι να φέρει στην όποια  Βουλή προς κύρωση την επαίσχυντη πράξη που θα εκδώσει (ίσως και αύριο), αλλά στο μεταξύ η πράξη αυτή θα ισχύει κανονικά ως νόμος και θα ξηλώσει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στον  ιδιωτικό τομέα.

Μετά τρέχα γύρευε. Το κάθε κόμμα θα ρίχνει το φταίξιμο στα υπόλοιπα, κατά το γνωστό ελληνικό πολιτικό θέατρο.
Και εμείς όλοι κανονικά, καναπέ και κομματικό μαντρί. Ε;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια: