slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: εκλογές 8 Απριλίου, δεν συναινώ σε περικοπές και δραματοποι​ήσεις

Μπορεί να έβαλε λίγο νερό στο κρασί του ως προς την ημερομηνία των εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα δεχθεί, όπως είπε στην “τετ α τετ” συνάντησή του με τον Λ. Παπαδήμο, μέτρα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί.
Ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι προαπαιτούμενο της Τρόικας η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο αρχηγός της Ν.Δ. ήταν ξεκάθαρος πως τα όποια μέτρα πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να είναι απόφαση της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές που η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχθεί να γίνουν αργότερα από τις 8 Απριλίου.
Στο επιτελείο της Συγγρού η εκτίμηση είναι πως η τρόικα θα φανεί διαλλακτική ως προς τις μειώσεις μισθών στον ...
ιδιωτικό τομέα και με βάση αυτή την εκτίμηση η Ν.Δ. καταγγέλλει πως η κυβέρνησης δραματοποιεί την κατάσταση για επικοινωνιακούς λόγους. Η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει βήμα πίσω και στο θέμα των επικουρικών τονίζοντας ότι η τρόικα απιτεί εξορθολογισμό, όχι περικοπές.
Αυτά άκουσε από τα χείλη του αρχηγού της Ν.Δ. ο Πρωθυπουργός και λίγο αργότερα χτύπησε το τηλέφωνο.
Στην επικοινωνία που είχε με τον Νικολά Σαρκοζί μπήκαν τελεσίγραφα. “Εφαρμόστε τα μέτρα, αλλιώς δεν θα πάρετε την 7η δόση” ήταν το κοινό μέτωπο Μέρκελ Σαρκοζί και ο Γάλλος πρόεδρος
τόνισε στον Πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις και θα πρέπει να υλοποιήσει στο σύνολό τους τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πρέπει να αναμένει ούτε την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου ούτε την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
newsit.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σας δουλεύει ο τύπος. Σας παιρνά για νούμερα.