slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Μιχελάκης: Το PSI πάει καλά, εκλογές μέχρι τέλη Μαρτίου

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου επανάλαβε τη σημασία που έχει για τη χώρα να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το PSI και να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» μέσα σε ένα «υφεσιακό περιβάλλον για όλη την Ευρώπη» όπως σημείωσε.

«Πρέπει να παρακαλάμε να τελειώσει αυτό το θέμα» προσέθεσε και επανάλαβε την εμπιστοσύνη της ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου, προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αποστολή της.

«Δεν άκουσα την κυρία Μέρκελ να μιλά για 13ο και 14ο μισθό» τόνισε ο κ. Μιχελάκης για το νέο τελεσίγραφο που έστειλαν Βερολίνο και Παρίσι προς την ελληνική κυβέρνηση, επιμένοντας πως οι όποιες παρεμβάσεις χρειαστούν για την περίοδο 2013-2015 θα πρέπει να γίνουν από την κυβέρνηση, αφού όλες οι εφαρμοστικές πολιτικές θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Πάντως, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε πως τα μέχρι στιγμής μέτρα που έχουν ληφθεί ήταν απολύτως «υφεσιακά» και έφεραν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, παρά τους συνεχείς φόρους και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Για το θέμα των περικοπών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε πως πρόκειται για ένα θέμα που αφορά τους κοινωνικούς εταίρους, ωστόσο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το κατά πόσο θα προχωρήσουν τέτοιες αποφάσεις, αφού όπως είπε «ούτε οι εργοδότες δεν θέλουν να κοπεί ο 13ος ή ο 14ος μισθός».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση Καρατζαφέρη να καθίσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στο ίδιο τραπέζι για να αποφασιστεί κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι η ΝΔ έχει πάρει ήδη πολιτικό κόστος, στηρίζοντας την αποστολή αυτής της κυβέρνησης με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως στο φορολογικό, στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων και στις επικουρικές και κατέληξε: «Όποιες άλλες κινήσεις θεωρώ ότι δεν μπορούν να μπαίνουν στο τραπέζι και κάνουν κακό»...

real.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 1/10/2012 12:49:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: