slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Περιφέρεια οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ και οι οικοδόμοι

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΠΕΡΙΦ ΙΑΝ2012.jpgΤΑΞΙ ΙΔΙΟΚΤ ΠΕΡΙΦ ΙΑΝ2012.jpg
Τον πρόεδρο Θανάση Χατζηγεωργίου και μέλη της Διοίκησης των Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου, ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του Συνδέσμου να μετατραπεί σε Μεταφορικό Συνεταιρισμό Ιδιοκτητών ΡαδιοΤαξί Ρόδου (ΣΥΝ.Π.Ε), αποτελούμενο από 250 μέλη, με νέα οργάνωση και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες.


Επίσης, οι κ. Μαχαιρίδης και Χατζηδιάκος δέχθηκαν την επίσκεψη του Σωματείου Οικοδόμων, με τον πρόεδρό του Νίκο Τριπολίτη να περιγράφει τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει μεγάλος αριθμός συναδέλφων του, λόγω της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο.
Τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου τόνισαν πως οι κατά καιρούς εκκλήσεις του Περιφερειάρχη προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων να προσλαμβάνουν προσωπικό που πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις, με προτεραιότητα στο ντόπιο δυναμικό, δεν βρίσκει ανταπόκριση.
Πρότειναν μάλιστα να επιδιωχθεί, αν είναι δυνατόν, συνάντηση με τους εργολήπτες και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την πάταξη του φαινομένου της μαύρης εργασίας.

Οι κ. Μαχαιρίδης και Χατζηδιάκος επεσήμαναν τις περιορισμένες έως ανύπαρκτες αρμοδιότητες που έχει η Περιφέρεια για τους ελέγχους στους χώρους εργασίας, διαβεβαιώνοντας το Σωματείο των οικοδόμων ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια νέων παρεμβάσεων, που αντικειμενικά υπάρχουν, προς τους εργολήπτες για να απασχολούν νόμιμο προσωπικό.
Επίσης θα υπάρξει μέριμνα, μέσα από τα προγράμματα απασχόλησης που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια, να συμπεριληφθούν άνεργοι οικοδόμοι που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτητικό στάδιο, ώστε να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα.










Δεν υπάρχουν σχόλια: