slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για εκπρόθεσμες εγγραφές κάνει λόγο ο Γ. Καπελέρης


Αρνείται τη διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ ο πρώην γενικός γραμματέας Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθεσέων Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος παραιτήθηκε χθες, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για άσκηση δίωξης σε βάρος του.
«Κανένα πρόστιμο δεν διαγράφηκε και σε καμία περίπτωση οι εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, το οποίο παρουσίαζε προβλήματα, δεν σημαίνουν λαθρεμπορική πράξη», δήλωσε ο κ. Καπελέρης σε συνέντευξη στην ΝΕΤ




Απέδωσε τις εκπρόθεσμες ενημερώσεις σε προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ και επισήμανε ότι τα σχετικά πρόστιμα ήταν εκπρόθεσμες εγγραφές, που αφορούσαν χιλιάδες επιχειρήσεις, και ότι αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος, η οποία καθυστέρησε λόγω των εξελίξεων.



Ο κ. Πεπόνης ζήτησε να ασκηθεί δίωξη εκτός από τον κ. Καπελέρη και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, Ευαγγελίας Πανταζή, για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.



Όπως ανέφερε στο πόρισμά του ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, το ύψος της ζημιάς ανέρχεται κατ΄ ελάχιστον στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ και ζήτησε να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικών αυτουργών και εφόσον διαπιστωθεί, να ασκηθεί ανάλογη ποινική δίωξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: