slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, για τη διήμερη περιοδεία του στη Μήλο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Διήμερη περιοδεία στη Μήλο)

Διήμερη περιοδεία (30-31/7) στη Μήλο πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος. Κατά την παραμονή του στο νησί, συμμετείχε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου επανέλαβε την αυτονόητη στήριξη του σε προώθηση λύσεων για τα θέματα της Μήλου, ενώ σε σχετική συζήτηση για ενδεχόμενη επένδυση έρευνας και εκμετάλλευσης χρυσού, που πρόσφατα ανακινείται από υποψήφιους επενδυτές, ενημέρωσε ότι σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της συγκεκριμένης εταιρείας στην Αθήνα, τους μετέφερε την ομόφωνη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό λόγο τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που εγκυμονεί η μέθοδος της κυάνωσης στη διαδικασία εξόρυξης.

Συναντήθηκε επίσης με το Δήμαρχο Γ. Δαμουλάκη και τον αντιδήμαρχο Στ. Τσιριγώτη, όπου έγινε εκτεταμένη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το σύνολο σχεδόν των θεμάτων του νησιού. Ειδικότερα η συζήτηση περιστράφηκε στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και τη δημιουργία του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, στο λιμάνι των Πολλωνίων, στην αποχέτευση των Πολλωνίων και του Αδάμαντα, στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, στην υδροδότηση και τη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης, στην αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, στη λειτουργία του αεροδρομίου, στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση κατά τη χειμερινή περίοδο, στο Χωροταξικό και την πορεία του ΣΧΟΟΑΠ, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στην ανάγκη διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου. Για όλα τα παραπάνω ζητήματα ο Νίκος Συρμαλένιος, δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει να υπάρξουν λύσεις για το νησί, με γνώμονα πάντα τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη προς όφελος της Μηλέϊκης κοινωνίας.

Τέλος συμμετείχε στην πρώτη μετεκλογική συνάντηση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους ευχαρίστησε για την καθοριστική συμβολή τους στο νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα της Μήλου και στους οποίους εισηγήθηκε την ανάγκη δημιουργίας του νέου ενιαίου, δημοκρατικού και μαζικού κόμματος της Αριστεράς, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχηθεί με τις ανάγκες και τους σκληρούς αγώνες που επίκεινται.

1/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: