slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάνω από 60% η μείωση της κίνησης στα λιμάνια

Πάνω από 60% η μείωση της κίνησης στα λιμάνια     Εχθρός των εκδρομέων που ήθελαν να ταξιδέψουν με πλοίο για τις γιορτές του Πάσχα στάθηκε η οικονομική κρίση.

Οι αυξημένες τιμές στα εισιτήρια και η «τρικυμία» από την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) «ναυάγησαν» τα σχέδια των εκδρομέων. Η ακτοπλοϊκή κίνηση φέτος κατά την έξοδο των εκδρομεών σημείωσε κατακόρυφη πτώση που ξεπερνάει το 60%.
Το 2011 στο σύνολο της Μεγάλης εβδομάδας διακινήθηκαν συνολικά προς τα νησιά κατά την έξοδο 181.629 επιβάτες. Τα δρομολόγια κατά την...
έξοδο ήταν 249 έναντι 434 πέρυσι.
Φέτος λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη, οι περισσότεροι επιβάτες ακύρωσαν τα εισιτήρια τους ή τα μετέφεραν σε άλλες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Πάντως δρομολόγια πλοίων πραγματοποιήθηκαν και τη Μεγάλη Τετάρτη μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.
Για το 2012 Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τετάρτη μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (λόγω της απεργίας της ΠΝΟ), Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο αναχώρησαν συνολικά προς τα νησιά 117.211 επιβάτες, δηλαδή 64.418 λιγότεροι από πέρυσι.
Οι εταιρείες φέτος επίσης, λόγω της αύξησης των τιμής των ακτοπλοϊκών καυσίμων αλλά και τους κόστους συντήρησης των πλοίων προχώρησαν σε μειώσεις ελεύθερων δρομολογίων................


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται η επιστροφή
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να είναι από το απόγευμα η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς ξεκινάει η επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των εκδρομέων του Πάσχα.
Στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσουν12 πλοία, στη Ραφήνα 17 και στο Λαύριο έξι.
Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο λιμάνι του Πειραιά «έδεσε» ένα πλοίο με 354 επιβάτες, στη Ραφήνα 3 με 609 επιβάτες και στο Λαύριο ένα με 19.
Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται και σήμερα σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: