slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μας ξεφράγκιασε, μας γάμη@@, τώρα θέλει να μας στείλει και στο ψυχιατρείο!! Παπανδρέου: Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση μόνο με μέτρα λιτότητας


«Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη και πανευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη, για την ανάπτυξη που θα δώσει θέσεις εργασίας στη νεολαία μας, αλλά επίσης και για την ανάπτυξη που βασίζεται στην ποιότητα και όχι στην ανισότητα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.


«Γίνεται πλέον αντιληπτό στη συντηρητική Ευρώπη, ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση μόνο με μέτρα λιτότητας», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος χρησιμοποιώντας, όπως είπε, τις λέξεις «δημοσιονομική υπευθυνότητα» και όχι «δημοσιονομική λιτότητα», ανέφερε ότι «δημοσιονομική υπευθυνότητα σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη, όπως και κάνουμε στην Ελλάδα».

«Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με βάση τους μισθούς τις αναδυόμενες αγορές. Μπορούμε όμως να τις ανταγωνιστούμε, με βάση την ποιότητα των προϊόντων μας», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας πως «αυτό σημαίνει επένδυση στον άνθρωπο, στην παιδεία, στην καινοτομία, σε μεγάλα έργα υποδομής που θα ενώσουν την Ευρώπη», όπως επίσης και «κοινή αγορά στις μεταφορές, στην ευρυζωνικότητα, στα πράσινα ενεργειακά δίκτυα, σε μια πράσινη οικονομία» που θα καταστήσει την Ευρώπη ανταγωνιστική.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, επεσήμανε πως «έχει προχωρήσει σε σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και με το νέο πολύ σημαντικό πακέτο αλλαγών, και την ευρωπαϊκή υποστήριξη «θα περάσουμε σε μια πολύ πιο σταθερή κατάσταση».

Η Ελλάδα μπορεί πλέον να επενδύει «στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, σε μια ανταγωνιστική οικονομία που θα βασίζεται στην ποιότητα, στην ποιότητα των γεωργικών της προϊόντων, στην πράσινη ενέργεια, στην υψηλή ποιότητα του τουρισμού της, στη ναυτιλία, στην αλιεία, στις υπηρεσίες της», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε λέγοντας πως «αυτό είναι το είδος της στρατηγικής που χρειαζόμαστε, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση δεν είναι μόνο ο Παπανδρέου αλλά και Σαμαράς που ψηφίζει τα μέτρα άρα να μιλάς σε πληθυντικό και όχι σε ενικό να εξηγούμαστε

ΕΝΑΣ.......... είπε...

δηστυχως φιλε μου συμφωνω οχι βεβαια οτι θα βαλω στην ιδια ζυγαρια τον καταστροφεα παπανδρεου με το σαμαρα αλλα εχει και αυτος τις ευθυνες του για τα τελευταια λαθη του

Ανώνυμος είπε...

Καταστροφέας ο Παπανδρέου; Μόνο δημόσια δεν του έχει δώσει συγχαρητήρια ο Σαμαράς για τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεωκοπία. Ο φανατικότερος υποστηρικτής είναι αυτός και δίνει όρκο πιστής εφαρμογής της σωτήριας επιτυχίας της 26 Οκτωβρίου στη Μέρκελ και τους άλλους ομοϊδεάτες του δεξιούς ηγέτες. Ο ίδιος τα λέει και για τούτο γύρισε τώρα την επίθεση του κατά της αριστεράς που αντιδρά στις συμφωνίες αυτές. Καταστροφείς είναι οι κολοτούμπιδες που άλλα σκέπτονταi, άλλα πράττουν, άλλα λένε έξω και άλλα μέσα.