slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΝΔ θα καταργήσει το χαράτσι της ΔΕΗ – 11 αλλαγές στην φορολογία ακινήτων

 Η Ν.Δ., όπως έχει άλλωστε δεσμευτεί και στο πρόγραμμά της, προτίθεται να καταργήσει το επαχθέστατο «χαράτσι» της ΔΕΗ και από 1/1/2013 θα αλλάξει ριζικά το φορολογικό πλαίσιο που διέπει την ακίνητη περιουσία. Αυτό δήλωσε .....
σήμερα μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής του Τομέα Οικονομίας της Ν.Δ. Ιωάννης Βρούτσης, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α (Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) στα κεντρικά τους γραφεία. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια αντιμετώπισε με τον πιο εχθρικό και εξοντωτικό τρόπο την ακίνητη περιουσία. Με την επιβολή αυστηρότατων φορολογικών επιβαρύνσεων, ισοπέδωσε την αγορά των ακινήτων και εξάντλησε την φοροδοτική ικανότητα χιλιάδων ιδιοκτητών. Η κατάσταση αυτή, είναι άνευ προηγουμένου και ουσιαστικά οδηγεί σε μια «οιονή δήμευση» περιουσίας.
Σήμερα, προβάλλει όσο ποτέ άλλοτε η αναγκαιότητα να αλλάξει άμεσα ο τρόπος φορολόγησης των ακινήτων και να αποκατασταθεί το κλίμα στην αγορά ακινήτων.
Να απλουστευθεί ο τρόπος φορολόγησης και να δημιουργηθεί ένα διαχρονικό φορολογικό περιβάλλον, με σταθερούς κανόνες. Η φορολογική πρόταση της Ν.Δ. κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς θεωρούμε την οικοδομική δραστηριότητα – που σήμερα έχει τελματωθεί – ως έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της χώρας.
Η Ν.Δ., όπως έχει άλλωστε δεσμευτεί και στο πρόγραμμά της, προτίθεται να καταργήσει το επαχθέστατο «χαράτσι» της ΔΕΗ (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και από 1/1/2013 θα αλλάξει ριζικά το φορολογικό πλαίσιο που διέπει την ακίνητη περιουσία.
Έντεκα αλλαγές στην φορολογία ακινήτων
Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε στη συνέχεια την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για την φορολογία των ακινήτων η οποία συμπεριλαμβάνει έντεκα αλλαγές:
  •  Κατάργηση της φορολόγησης ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και ταυτόχρονη κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
  •  Δημιουργία ΕΤΑΚ (Ενιαίου Τέλους Ακινήτων) με ταυτόχρονη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του και με εξαίρεση των αγροτικών εκτάσεων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
  •  Αναπροσαρμογή του κόστους εκκίνησης (ΚΕ) και του ελάχιστου κόστους οικοδομής (ΕΚΚΟ) στις πραγματικές τιμές και επέκταση του ΕΚΚΟ σε όλες τις οικοδομικές άδειες (νέες κατασκευές και ανακατασκευές) και στις εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας.
  •  Μείωση του ΦΠΑ στην οικοδομή στο 19 %.
  •  Διατήρηση της αναστολής του Πόθεν Έσχες – για οποιαδήποτε κατοικία -  για 3 χρόνια (2011 έως και 2013), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (αρθ. 28, Ν. 3986/2011).
  •  Υπαγωγή σε αυτοτελή φορολογία 20% του ποσού της αποπληθωρισμένης υπεραξίας που προκύπτει από τη μεταβίβαση ακινήτων για ποσά άνω κάποιου ορίου.
  •  Μείωση του Φόρου Μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των Ευρωπαϊκών Χωρών.
  •  Επανεξέταση των συντελεστών φορολογίας, κληρονομιάς και γονικής παροχής στην κατεύθυνση της απλούστευσης και της μείωσης.
  •  Επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών, όπου αυτές δεν υφίστανται.
  •  Πάγωμα των Αντικειμενικών Αξιών για 5 έτη (2010 έως και 2014).
  •  Καθολική καθιέρωση – από 1/1/2013 δια μέσου Συμβολαιογράφων – της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου μεταβιβάσεων ακινήτων, φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, καθώς και δυνατότητα δημιουργίας – για πρώτη φορά – ηλεκτρονικού εθνικού περιουσιολογίου»
    .

11 σχόλια:

ANAXIOS είπε...

Κατάργηση φόρων
Μείωση ΦΠΑ
Κατάργηση του χαρατσιού
Αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά
Σε κάφρους μιλάτε ? ή μπας και νομίζετε ότι εμείς οι ψηφοφόροι μυαλό δεν έχουμε
Και μυαλό έχουμε και ΜΝΗΜΗ Γιαννάκη

Καλά ρε που είσαστε τόσον καιρό δεν συγκυβερνάτε? Γιατί δεν τα προτείνεται να γίνουν τώρα?
Γιατί δεν τα κάνατε πριν ΨΗΦΙΣΕΤΕ το μνημόνιο, τότε που είχατε διαπραγματευτική δυνατότητα?
Γιαννάκη αν νομίζεις ότι ξεχνάμε εύκολα είσαι γελασμένος, εσύ ξέρεις άλλωστε από τις επισκέψεις σου στη Νάξο ( τότε βρε με τον Στυλιανίδη)
Και επειδή εμείς δεν ξεχνούμε εύκολα εδώ θα είμαστε και στις εκλογές και θα σας ….τιμήσουμε με την ψήφο μας

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπεστε εκεί στη ΝΔ και εσύ Γιαννάκη μας. Για τις ηλίθιες ανακοινώσεις στη Συγγρού δεν βάζουν σοβαρούς να τις κάνουν και δέχεσαι να τις κάνεις εσύ; Γιατί όλα αυτά δεν τα βάζατε στο συζητούμενο νέο φορολογικό για να γίνουν νόμος του κράτους και αν δεν τα δεχόταν το ΠΑΣΟΚ να βγείτε και να τους καταγγείλετε; Φύγατε από τη συζήτηση με δήθεν αφορμή τα αυθαίρετα με το γελοίο επιχείρημα σας ότι όταν κάποιος νομιμοποιεί το παράνομο του να μην υπολογίζεται στην επιφάνεια του κτηρίου ενώ εκείνος που το κάνει νόμιμα να υπολογίζεται. Καταγγείλατε προσλήψεις στα ΕΛΤΑ και αυτές τις έχει κάνει ο Μάκης. Τα ίδια και με τα ΤΑΞΙ. Όλα αυτά είναι γελοιότητες. Και τα κάνετε για να κοροϊδεύεται τον κόσμο ότι δήθεν κάνετε αντιπολίτευση ενώ είστε συμπολίτευση και έχετε υπογράψει όλες τις δεσμεύσεις του μνημονίου. Άλλα έχετε υπογράψει και άλλα λέτε ότι θα κάνετε. Όλα αυτά δεν πείθουν το λαό αλλά πιστεύουν ότι τους κοροϊδεύετε. Ότι και να κάνετε τώρα δεν πρόκειται να βγάλετε από επάνω σας τη ρετσινιά της κολοτούμπας και της συγκυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΞΙΕ ΜΟΝΟ ΣΤ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ

ANAXIOS είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΑΞΙΟΣ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

Καλά είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν τις προεκλογικές δηλώσεις των Πολιτικών?
Έλεος εδώ δεν πιστεύουν οι ίδιοι τις δηλώσεις που κάνουν

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΕΝΩ ΕΣΥ ΑΝΑΞΙΕ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΛΕΠΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ;

ΕΝΑΣ.......... είπε...

δεν μας κανεις πιο λιανα αναξιε!!!!!!!!!!!!!!!!!τι ενωεις για τον στυλιανιδη,γιατι οταν ηρθε στη ναξο ο στυλιανιδης εδωσε 600000 για το γυμνασιο και η πασοκοκρατουμενη τοτε νομαρχια δεν τα εκαναν δεχτα,η μηπως για το γυμναστηριο με 1000000 ευρω στο φιλοτι που δεν το εκανε ποτε παλι η ιδια νομΑΡΧΙΑ.ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΩ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΠΕΥΘΗΝΩΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.ΕΔΩΣΑ ΤΟ ΤΗΛ.ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΑΧΙΟ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ο συνεργάτης σας Μ...Μ... και τσιράκι του Γιαννάκη γράφει ότι ο Στυλιανίδης έδωσε 600.000 και 1.000.000 ευρω για αθλητικά έργα στη Νάξο. Επειδή δεν είμαι συνήγορος κανενός Νομάρχη ούτε φυσικά και Πασόκου, αλλά ούτε και ηλίθιος, σας παρακαλώ ζητήστε από τον Γιαννάκη και αναρτήστε τα έγγραφα αυτών των χρηματοδοτήσεων για να τους περιποιηθώ και αυτούς ανάλογα. Αν πράγματι έχουν δοθεί αυτά έχουν δοθεί με επίσημη απόφαση χρηματοδότησης και όχι με επιστολές χωρίς ποσό ή με τα λόγια. Αν δόθηκαν να ξέρουμε ποιοι ήταν τότε δήμαρχοι και τι έκαναν για την αδιαφορία που λέτε του Νομάρχη.

Ανώνυμος είπε...

28/3/12 18:41, μεγάλε είπες όλη την αλήθεια. Κύριε Μ...Μ... περιμένουμε να απαντήσεις με επίσημα στοιχεία. Τώρα θα δείξεις την αξιοπιστία σου και τη μαγκιά σου...

Ανώνυμος είπε...

• Κατάργηση της φορολόγησης ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και ταυτόχρονη κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
• Δημιουργία ΕΤΑΚ (Ενιαίου Τέλους Ακινήτων) με ταυτόχρονη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του και με εξαίρεση των αγροτικών εκτάσεων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Αυτά τα παραπάνω γράφει το πρόγραμμα της ΝΔ που ανακοίνωσε ο Γιαννάκης. Σήμερα το πρωί στο MΕGA αναγκάστηκε να πει την αλήθεια και να ξευτιλιστεί. Αφού στριμώχτηκε από τους δημοσιογράφους και τον Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκε να τα γυρίσει και να πει τι κρύβει αυτή η αλλαγή. Να λοιπόν τι κρύβει:
- Δεν καταργείται το χαράτσι αλλά απλώς αντί Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. βαφτίζεται ΕΤΑΚ
- Θα εισπραχθεί από το κράτος το ίδιο ποσό αλλά με διαφορετικούς τρόπους και από περισσότερους ιδιοκτήτες.
- Καταργείται ο φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας που πλήρωναν μόνον όσοι είχαν πολύ μεγάλη περιουσία και όχι οι φτωχοί.
- Διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής που όπως είπε θα πληρώνουν αγροκτήματα ή οικόπεδα που δεν ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Δηλαδή θα πληρώνει αυτός που έχει π.χ. ένα αγρόκτημα-οικόπεδο στα παράλια της Νάξου που δεν είναι αγρότης αλλά ένας μικροεπαγγελματίας, χαμηλόμισθος, συνταξιούχος ή και άνεργος.
- Τελικά αυτό το μέτρο θα ελαφρύνει τους πλούσιους και θα επιβαρύνει τους χαμηλοεισοδηματίες που έχουν κληρονομήσει κάποια κτήματα ή οικόπεδα που είναι αναξιοποίητα αλλά που κατά τη ΝΔ έχουν εμπορική αξία.
Τελικά τι θα πούνε πάνω σε όλα αυτά στο Γιαννάκη οι χιλιάδες νησιώτες και ιδιαίτερα οι Ναξιώτες που έχουν τέτοιες περιουσίες και σήμερα δεν φορολογούνται. Υπόψη ότι έχει ήδη αποφασιστεί με νόμο το χαράτσι να μη πληρώνεται από το 2013 μέσω ΔΕΗ αλλά μέσω Εφορείας, με 6 μηνιαίες δόσεις και θα συνεχίσει να απαλλάσσονται οι άνεργοι και οι ευπαθείς ομάδες. Ο Γιαννάκης τίποτα δεν λέει για αυτές τις ομάδες. Τελικά εσείς του BLOG και αυτός ο Μ....Μ... ανίκεται στους μεγαλοεισοδηματίες;