slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Πανναξιακού ΑΟΝ για όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τη Φιλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με όσα έλαβαν χώρα από την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής μεταξύ της "Ακαδημίας” Βόλεϊ Φίλια και του Πανναξιακού μέχρι σήμερα, αναφέρουμε τα εξής:
Ανεξάρτητα αν θεωρούμε άδικη την απόφαση με την οποία η αθλήτρια μας Στέλλα Λαγουδάκη τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας, σεβόμαστε την Αθλητική Δικαιοσύνη και οφείλουμε να αποδεχτούμε τις αποφάσεις της. Εξάλλου αυτή η απόφαση λήφθηκε με βάση την ψευδή και κατάπτυστη αναφορά του πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης στο φύλλο αγώνος και στην συμπληρωματική έκθεση την οποία εκ των υστέρων συνέταξε, που αποτέλεσαν και “το κερασάκι στην τούρτα” των όσων έκανε πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η αναφορά του διαιτητή τεκμαίρεται αληθής, είναι δεν είναι τέτοια. Στηρίζουμε την αθλήτρια μας Στέλλα Λαγουδάκη δεδομένου ότι η αντίδραση της, η οποία ήταν........... συνετή και μέσα σε αθλητικά πλαίσια αποτέλεσε το φυσικό επακόλουθο των όσων κωμικοτραγικών είχαν προηγηθεί πριν τη λήξη του αγώνα. Να είναι όλοι σίγουροι ότι αν πράγματι υπέπιπτε σε αντιαθλητική συμπεριφορά θα την είχαμε τιμωρήσει οι ίδιοι πριν καν κληθεί σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή. Επίσης στηρίζουμε τον β' προπονητή της ομάδας μας κ. Δερμάτη που υποχρεώθηκε να εμφανισθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή επειδή ...είχε το θράσος να διεκδικήσει τα αυτονόητα και να υποδείξει στον αγνοόντα τους κανονισμούς διαιτητή.

Αναφορικά με το α' διαιτητή της αναμέτρησης κ. Χρηστίδη δεν θα αναφερθούμε καν στο πόσο “φάλτσος” ήταν. Ωστόσο, τον συμβουλεύουμε, πριν σφυρίξει την επόμενη αναμέτρηση στην οποία θα ορισθεί -γιατί δυστυχώς θα ξανασφυρίξει- και δεδομένου ότι, ως διαιτητής, είναι ο πρώτος που θα πρέπει να γνωρίζει τους κανόνες διεξαγωγής ενός αγώνα βόλεϊ, να ανοίξει, έστω και τώρα, τις σχετικές προκηρύξεις και κανονισμούς για να μην εκθέτει όχι τόσο τον εαυτό του, όσο το θεσμό της διαιτησίας.

Σχετικά με τον προπονητή της "Ακαδημίας” Βόλεϊ Φίλια, κύριο Οικονόμου και τη δήλωση του στην ιστοσελίδα volleynews.gr ότι “οι προπονητές της ομάδας του Πανναξιακού αντί να δουν τι φταίει στην ομάδα τους γκρινιάζουν για το εάν δεν υπήρχαν μπολ μπόις που στο κάτω κάτω δεν υπάρχουν ούτε και στην Α1” . Πιστεύουμε ότι αυτή η δήλωση ήταν μια άτυχη στιγμή για αυτόν και τον καλούμε στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου που θα πραγματοποιηθεί στη Νάξο να δει πως διοργανώνεται σωστά ένα παιχνίδι βόλεϊ και να ενημερώσει σχετικά τη Διοίκηση της ομάδας του για να το μιμηθεί. Μπορεί να είμαστε νέοι και άπειροι στις εθνικές κατηγορίες ή να μην ξέρουμε πολλά από βόλεϊ, όπως κατηγορούμαστε από διάφορους “σχετικούς” τελευταία, ωστόσο ως νησιώτες διακρινόμαστε για τη φιλοξενία μας. Αν, έξι μέρες μετά, εμμένει στη δικαιολογία ότι “στο κάτω κάτω δεν υπάρχουν μπολ γκιρλς ούτε και στην Α1”, ως πρώην αθλητής στο υψηλότερο εθνικό επίπεδο, δείχνει ασέβεια προς τις αθλήτριες του μένοντας αμήχανος στο γεγονός ότι η Διοίκηση της ομάδας τους δεν παρέχει -όχι στις “φιλοξενούμενες”- αλλά στις ίδιες τις αθλήτριες της Φιλίας ούτε τα στοιχειώδη και τον προτρέπουμε να θυμηθεί την αξιοθαύμαστη αρτιότητα με την οποία διοργάνωνε η Φιλία τις αναμετρήσεις όταν η ανδρική ομάδα αγωνιζόταν στην Α1 και Α2 κατηγορία όπου και ο ίδιος αγωνιζόταν. Κατά τ' άλλα, επιβεβαιώνουμε ειλικρινά ότι πράγματι η ομάδα του ήταν πολύ καλή και κέρδισε δίκαια τον αγώνα.

Τέλος σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΔΠΕ Α.Α.Α., με την οποία στηρίζει τον κ. Χρηστίδη: θεωρούμε δεοντολογικό και δικαιολογημένο από μέρους των διαιτητών να στηρίξουν τον συνάδελφο τους, ωστόσο, επειδή με τα “ξερά καίγονται και τα χλωρά” θα πρέπει, προκειμένου να προστατευθεί ο χώρος της διαιτησίας και κατ' επέκτασιν το βόλεϊ, αντί να αγαπούσιν αλλήλοις, να κάνουν που και που και καμιά αξιολόγηση και να απομακρύνουν όσους είναι ανίκανοι ή ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Είμαστε σίγουροι ότι, ανεξάρτητα με το τι απεφάσισε ο αθλητικός δικαστής, επειδή αυτόπτης μάρτυρας των κωμικοτραγικών καταστάσεων που προκάλεσε ο κ. Χρηστίδης στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου ήταν και ο β' διαιτητής κ. Τριανταφυλλόπουλος, ο Σύνδεσμος γνωρίζει τι συνέβη πράγματι και θα πράξει τα δέοντα και να μην ισχύσει και σ' αυτήν την περίπτωση η παροιμία του θυμόσοφου λαού μας “Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει” .

Με τιμή και αγάπη για το βόλεϊ,

Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: