Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Οι δικές μας ευθύνες!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τον τελευταίο καιρό σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με φίλους και γνωστούς για την πολιτικοοικονομική κατάσταση που βιώνουμε καταλήγουμε πάντα στο ίδιο ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι»
Μάλιστα πρόσφατα μία πολύ καλή και αξιόλογη φίλη, μου εξέθεσε τις σκέψεις της με ένα τρόπο που ένιωσα εκτεθειμένος ως προς το πως ...
λειτουργούμε όλοι όσοι αρθρογραφούμε στο διαδίκτυο μια και η αρθογραφία αυτή επικεντρώνεται σε αφορισμούς και κριτική που έχουν να κάνουν με διαπιστώσεις και όχι με προτάσεις και ιδέες για το πως θα ξεπεράσουμε την ζοφερή πραγματικότητα των ημερών μας.
Μέσα από αυτή την συζήτηση ένιωσα ότι η συνομιλήτρια μου είχε απόλυτο δίκιο και τα λόγια της αντηχούσαν στα αυτιά μου ως "κεραυνός εν αιθρία" μια και μου έδωσαν να καταλάβω ότι όλοι μας τελικά περιμένουμε ως "μάνα εξ ουρανού" κάποιον ή κάποιους να μας σώσουν ενώ ο καθένας μας δεν κάνει την δική του “επανάσταση” η οποία όπως το άγιο φως της ανάστασης θα μεταλαμπαδευτεί στους οικείους μας, στους συγγενείς μας, στους γείτονες μας, στους φίλους και γενικά σε όσους αγωνιούν και επιζητούν ένα καλύτερο μέλλον για μας αλλά και για τα παιδιά μας!
Αυτή η προσωπική επανάσταση του καθενός μας έχει να κάνει με τις “κακιές” συνήθειες που αποκτήσαμε τα τελευταία χρόνια και οι οποίες μας έκαναν να γίνουμε ατομιστές, (παρτάκιδες του κερατά) εγωιστές, φλύαροι, υπερκαταναλωτικοί με αποτέλεσμα να ανεχθούμε αλλά και να συμμετέχουμε κατά κάποιο τρόπο σε όλα τα “άνομα” μικρά και μεγάλα που προετοίμασαν την τωρινή πορεία προς την εξαφάνιση μας!
Φίλες/οι  ο καθένας μας έχει χρέος να αλλάξει και αυτή η αλλαγή θα αποδυναμώσει και στο τέλος θα εξαφανίσει όλους αυτούς που βυσσοδομούν και θέλουν να μας καταστήσουν σκλάβους της επερχόμενης παγκοσμιοποίησης μα το κυριότερο θα δώσουμε την ευκαιρία να γεννηθεί από τα σπλάχνα μας κάτι νέο που θα μας αντιπροσωπεύει ως άτομα, ως κοινωνία αλλά και ως έθνος που θα συνεχίσει να είναι άξιο της μεγάλης ιστορίας του και των ένδοξων προγόνων του!!!

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποιο απο τα blogs που διαβάζω, είδα την εξής υπογραφή (δεν θυμάμαι ποιός το είπε)
Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει να τον ελευθερώσουν.

Το κακό είναι οτι είναι 100% σωστό. Διότι ακόμα και τώρα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού απλά εκφράζει μια αγανάκτηση και τίποτε άλλο.

Σαν λαός αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία δυστυχώς δεν βλέπω φώς. Ο καναπές και η ρημάδα η τηλεόραση μας έχει φάει.

Σε προσωπικό επίπεδο Εχω πάρει αποφάσεις που σε γενικές γραμμές θα έπρεπε και η μεγαλύτερη μερίδα του πλήθυσμού να υοθετήσει/ακολουθήσει.

1) έχω κλέισει την τηλεόραση. Εκτός απο σκουπίδια και προπαγάνδα δεν προσφέρει τίποτα.
Σε περίπτωση που ανοίξει, έχω αποκλείσει το mega, skai, ant1, teleasty, net (1&2) λόγω παραπληροφόρησης και καθαρής προπαγάνδας.

2) τέρμα για εμένα τα γερμανικά προιόντα. 100% αποκλεισμός. Επιλέγω ακόμη και κατώτερης ποιότητας αγαθά αρκεί να μην είναι γερμανικά.

3) Δεν πρόκειται στις εκλογές να ψηφίσω κανένα κόμα που είναι στην βουλή. Ο λόγος είναι οτι κανένας πολιτικός εντός βουλής (για εμένα) δεν είναι ικανός να κυβερνήσει. Διότι και η αριστερά ακόμα αν ήθελε να ρίξει τον γαπ οταν έπρεπε (ξέρετε για τις υπογραφές των 30 βολευτών) δεν έπραγε τίποτα.

4) Δεν πληρώνω. Εχω απλήρωτες οφειλές προς εφορία, και τώρα προς δεή με το χαράτσι. Σε περίπτωση που δεν θα έχω άλλη επιλογή και θα πρέπει να το πληρώσω, θα κοινοποιήσω δήλωση σε εφορία - δεή οτι δεν συμφωνώ με το χαράτσι.

5) κατεβαίνω στους δρόμους με πρώτη ευκαιρία

6) δεν πλρώνω διόδια. οχι απλά σηκώνωντας τις μπάρες, απλά επιλέγω επαρχιακές οδούς.

Σε γενικές γραμμές αυτά. Αν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει είμαι ανοικτός σε προτάσεις.