slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ και το π.Φλέα προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και προς όλους τους Ναξιώτες δημότες-πολίτες

Στην αυριανή συνάντηση για το ζήτημα της πληρωμής μέσω Δ.Ε.Η. κεφαλικού φόρου (χαράτσι) υποστηρίζουμε ότι η όποια απόφαση ληφθεί τόσο εκ μέρους του Δήμου όσο και των επαγγελματικών, επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων του νησιού οφείλει να ξεκινάει από το πραγματικό γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή και ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος να πει:
«αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους...»
Η κατοχή συνίσταται στην εξολόθρευση της μεσαίας τάξης σε όλα τα στρώματά της, ανώτερα, μεσαία, κατώτατα (η οποία μεσαία τάξη αποτελεί το θεμέλιο της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας), τον απαρφανισμό των. εργαζομένων του δημόσιου τομέα, των δημοσίων υπαλλήλων, της εργατικής τάξης και στόχο έχει να επιτύχει για τα χαμηλότερα εισόδηματα των κοινωνικών τάξεων την απαξίωση της ιδιοκτησίας και της γης των κατοίκων, την υποβάθμιση του κοινωνικού και πολιτιστικού ιστού της νησιωτικής κοινωνίας ώστε να μπορούν οι δυτικοί «αδελφοί» να λεηλατήσουν την Ελλάδα όπως έπραξαν κατ'επανάληψη και στο παρελθόν από το 1080 και μετά.
Εάν αυτοί, οι επαγγελματικοί σύλλογοι της Νάξου και οι σύλλογοι οι οποίοι χειρίζονται τη γη, τη χωροταξία, την πολεοδομία και τη νομική υπεράσπιση των πολιτών-δημοτών, δεν έχουν διαμορφώσει ένα πολιτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του εισβολέα καλά θα κάνουν να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, το ίδιο ισχύει και για τις παρατάξεις: Λαϊκή Συσπείρωση, Πολίτες για τα Νησιά μας, ελάσσονα και μείζονα πλειοψηφία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και αυτό όπως λέει και ο λαός απαιτεί η ελάχιστη τσίπα φιλότιμου.
Θα σας διηγηθώ σύντομα μια ιστορία μεγάλη που συνέβη πριν 800 και περισσότερα χρόνια:
στρατιωτικοπολιτικές δυνάμεις της Δύσης ξεκίνησαν για ένα μεγάλο σκοπό, την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων. Εκεί όμως που είχαν συγκεντρωθεί για να ξεκινήσουν εμφανίστηκε ένας βυζαντινός κάφρος ο οποίος τους είπε ότι διοικεί ένα κράτος το οποίο δεν λειτουργεί, πολίτες διεφθαρμένους και είπε εάν με αποκαταστήσετε στο θρόνο θα σας δώσω τα πλούτη της αυτοκρατορίας. Κάποιες δυνάμεις από τη Δύση πήγαν στους Αγίους Τόπους, αλλά τί έκαναν; Η ιστορία δεν το αναφέρει μπροστά στο τρομακτικό γεγονός της κατάληψης και της λεηλασίας της Βασιλεύουσας των πόλεων, της Κωνσταντινούπολης, από κάποιους από τις δυτικές δυνάμεις οι οποίοι ακριβώς σκέφτονταν όπως σήμερα σκέφτονται οι οίκοι αξιολόγησης, οι τράπεζες και οι εγκάθετοί τους πολιτικοί στην Ευρώπη της οποίας τον πολιτισμό, την ιστορία, τους κοινωνικούς αγώνες των λαών τα έχουν καταξευτιλίσει.
Εάν κάποιος ή κάποιοι γνωρίζουν τη διπλωματική ιστορία, γεωπολιτική και γεωστρατηγική, θα καταλάβουν απολύτως τα άνωθεν. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν τρία ελληνικά κράτη με σκοπό την ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης και το όραμα της ανασύστασης των Ρωμαίων-Ελλήνων. Η χώρα διαιρέθηκε σε ηγεμονίες Λατίνων που είχαν δικό τους φορολογικό, θρησκευτικό και πολιτειακό σύστημα το οποίο απέβλεπε στην εξαθλίωση του ντόπιου πολιτισμού και στο οποίο υπήρξαν και οι Έλληνες-δωσίλογοι, οι οποίοι εντάχθηκαν στη φεουδαλική πολιτεία, δηλ. στο αποικιακό καθεστώς.
Αυτό ήδη συμβαίνει και σήμερα. Αυτά τα οποία ζητούν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που δεν έχουν αλλάξει πολιτική από το 1000 μ.Χ. είναι η διαίρεση της Χώρας σε σφαίρες επιρροής που δυστυχώς έχουν συμμάχους την παράνομη κυβέρνηση, την κατάργηση του Δημοκρατικού Συντάγματος, την παραλυσία και όχι την αναδιοργάνωση ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού.
Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ, μέσα σ'αυτές τις συνθήκες σκέφτεται να διακόψει την έκδοση του π.Φλέα που ασχολείται με την τοπική ιστορία του νησιού, διότι πλέον δεν είναι δυνατό και επιτρεπτό σε ανθρώπους των γραμμάτων και σε διανοούμενους να λειτουργούν κάτω από καθεστώς υποτέλειας και δουλοπαροικίας.
Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ δεν σας καλεί απλώς να μην πληρώσετε το συγκεκριμένο χαράτσι, θα ακολουθήσουν κι άλλα. Καλεί τους Ναξιώτες και τους Κυκλαδίτες σε εξέγερση κατά των κατακτητών και αν ο Δήμος και οι δήμοι των Κυκλάδων δεν μπορούν να ανταποκριθούν είναι καλύτερα να παραιτηθούν. Ειδικότερα οφείλουν να παραιτηθούν οι αριστερές δυνάμεις οι οποίες έχουν εμπλακεί σε μια εργαλειακή λογική και πρακτική η οποία ακριβώς αποτελεί ένα από τα στοιχεία του Νεοφιλελευθερισμού και Μονεταρισμού και να διαμορφώσουν ένα πολιτικό σχέδιο που θα προστατεύσει τα νησιά, τις Κυκλάδες και φυσικά τη Νάξο και τα μικρότερα νησιά που υπάγονται στο Δήμο. Αναρωτιόμαστε ποια προστατεύουν από τα δικαιώματα των δημοτών-πολιτών με τους εκπροσώπους τους στους Δήμους και στην περιφέρεια η Λαϊκή Συσπείρωση, η κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας, ο Οικολογικός Άνεμος και οι Πολίτες Κόντρα στον Καιρό. Δεν προστατεύουν τίποτα, αντίθετα αποτέλουν μέρος αυτού του αποικιακού καθεστώτος υποτέλειας και δουλοπαροικίας των Κυκλαδιτών. Εάν δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν τους δημότες-πολίτες καλά θα κάνουν να πάνε στο σπίτι τους με το σύνολο των ψηφοδελτίων τους. Οδηγούμαστε στην υποψία ότι ντόπια και δυτικοευρωπαϊκά συμφέροντα απεργάζονται την καταστροφή της νησιωτικότητας. Ελπίζουμε αυτοί να μην βρουν συμμάχους και στους δήμους των Κυκλάδων διότι αυτά τα οποία ψιθυρίζει ο κ.Δεκαβάλας και όσοι ασπάζονται τις απόψεις του οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ δεν θα παραστεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου του σωτηρίου έτους 2011 διότι θεωρεί αυτήν τη συγκέντρωση ανοδιοργάνωτη, απρογραμμάτιστη, χωρίς πολιτική σκέψη και σχέδιο - υποτίθεται βέβαια ότι θα διαμορφωθεί εκεί. Ελπίζοντας ότι λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω οι συγκεκριμένοι σύνεδροι θα αντιληφθούν την πραγματικότητα και θα λάβουν αποφάσεις αντάξιες των παραδόσεων και των συνηθειών του πολιτισμού της Νάξου και των άλλων Κυκλάδων. Το κείμενο θα επιδοθεί στον όποιο προεδρεύοντα για να διαβαστεί στη συγκέντρωση.

Με τιμή και πλήρη επίγνωση των όσων λέγωμε.
Για τον Ιστορικό Όμιλο Νάξου ΑΡΣόΣ και το π.Φλέα
Κωνσταντίνος του Αντωνίου ο Κατσουρός

Δεν υπάρχουν σχόλια: