slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ στον προβλήτα του λιμένα Νάξου, βλάβη στον καταπέλτη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Πάρο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ


Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ στον προβλήτα του λιμένα Νάξου
Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE STAR ΝΑΞΟΣ» Ν.Π. 11014, κατά το χειρισμό πρόσδεσής του, στο λιμάνι Νάξου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Θήρας, με τριάντα (30) επιβάτες, ήρθε σε επαφή με τον προβλήτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στρέβλωση ελασμάτων στο  δεξί  άκρο του πρυμναίου ζωναρίου του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη ή μέλους του πληρώματος και δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από ναυπηγό του τοπικού κλιμακίου, το πλοίο συνέχισε το εγκεκριμένο δρομολόγιο του για Πάρο-Πειραιά.


Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βλάβη στον καταπέλτη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Πάρο
Βραδινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» Ν.Π. 10317 στο λιμάνι της Πάρου προερχόμενο από Νάξο με 21 επιβάτες, προκλήθηκε θραύση του αριστερού συρματόσχοινου του καταπέλτη.
Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια αποβιβάζοντας έναν (01)  επιβάτη , ενώ μετά από αποκατάσταση του σπασμένου συρματόσχοινου, επιθεώρηση του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, το «ΑΡΤΕΜΙΣ» απέπλευσε με 42 επιβάτες για την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς Σύρο – Κύθνο – Κέα – Λαύριο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

fgb