slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου


1)      Απορρίπτει, καταδικάζει και καταγγέλλει την πολιτική που η κυβέρνηση, η ΕΕ και η τρόικα, κατ’ εντολή του μεγάλου κεφαλαίου επιβάλλουν στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, στους συνταξιούχους, στις γυναίκες, στη νεολαία. Μια πολιτική που:....

-          Καταργεί κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, όπως η μόνιμη και σταθερή εργασία, οι κλαδικές συμβάσεις, το σταθερό ωράριο και μισθός. Το κατώτερο μεροκάματο, οι συντάξεις, το εφ’ άπαξ κ.α.
-          Μέσω της φορολογικής πολιτικής και της ακρίβειας τσακίζει κυριολεκτικά το βιοτικό επίπεδο του εργαζόμενου λαού.
-          Με την αλματώδη αύξηση της ανεργίας οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη εξαθλίωση. Το κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών και μικροεπιχειρήσεων ρίχνει στην απόγνωση τους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους.
-          Με την υποχρηματοδότηση δημιουργεί ένα πεδίο αθλιότητας στον χώρο της Παιδείας, όπου καταργούνται σχολεία, κλείνουν σχολές, λείπουν εκπαιδευτικοί, αίθουσες, βιβλία. Μια παιδεία της αγοράς που θα παράγει μισοειδικευμένους και αμειβόμενους με μεροκάματα Βουλγαρίας, αυριανούς εργάτες και πτυχιούχους.
-          Προωθεί παραπέρα την ιδιωτικοποίηση του τομέα υγείας και περίθαλψης, την κερδοσκοπική λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας, ενώ υποχρεώνει τους εργαζόμενους και το λαό να πληρώνουν για εκατοντάδες φάρμακα και εξετάσεις που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν ή παρείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία.
2)      Η κυβέρνηση για να περάσει την πολιτική της εκβιάζει, απειλεί, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα με την επίκληση των πιέσεων της τρόικας, της χρεωκοπίας, κτλ.
Συκοφαντεί τους αγώνες και την αντίσταση των εργαζομένων και του λαού, προσπαθεί να σηκώσει τεχνητά, διαχωριστικά αναχώματα διάσπασης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Μόνιμα, όμως καλύπτει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων του δικομματισμού, που με την πολιτική τους συνέβαλαν αποφασιστικά να οδηγηθούμε στη σημερινή δραματική για το λαό κατάσταση αλλά κύρια καλύπτει τον βασικό υπεύθυνο για την  κρίση, το μεγάλο κεφάλαιο και το σύστημα του. Κρύβει πως στόχος είναι το μεγάλο κεφάλαιο να βγει από την κρίση με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες αλλά με τσακισμένο το λαό.

3)      Η Γ. Σ. του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου καλεί όλους τους συμπατριώτες να καταδικάσουν, να αντιταχτούν, να αρνηθούν την πολιτική αυτή και σε συμπαράταξη με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα της εργατικής τάξης, των μικτών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας να πάρουν μέρος στους αγώνες για την απόκρουση και ανατροπή της πολιτικής αυτής.
-          Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν ευθυνόμαστε για την κρίση, αυτή είναι της πλουτοκρατίας.
-          Αρνιόμαστε να πληρώσουμε έστω κι ένα ευρώ για τα σπασμένα της κρίσης.

           

8 σχόλια:

Ένας Απεραθίτης είπε...

Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου δημοσιεύω απόσπασμα από το πολιτικό βιογραφικό του όπως ο ίδιος το έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του.

<1958 – Η δίκη του Γλέζου και των συνεργατών του
Το 1958, επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, ο Γλέζος μαζί με μερικούς άλλους συνεργάτες του, συλλαμβάνεται στο σπίτι της αδερφής του με τη κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της ΕΣΣΔ.Κατά σύμπτωση, λίγο πριν τη δίκη του Γλέζου και των συγκατηγορούμενών του, ξεσπά αντιδικία ανάμεσα στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές γύρω από τη φυγάδευση του Γερμανού ναζί εγκληματία πολέμου Γκούντερ Κόλβες. Άμεση συνέπεια ήταν το ξέσπασμα ενός σκανδάλου με άμεσες συνέπειες στη δίκη του Γλέζου.Η ένταση ανάμεσα στην Αριστερά και τη Κυβέρνηση Καραμανλή ενισχύεται αν και η Κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη διαφυγής του Κόλβες. Πιο συγκεκριμένα η Αριστερά κατηγορεί τη Κυβέρνηση για προπηλακισμό και βάναυσο παραγκωνισμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης και για την ακρίβεια αναφέρει τα εξής: Στη μια περίπτωση, η τακτική δικαιοσύνη παραμερίζεται για να δικαστεί ο Γλέζος από Στρατοδικείο, στην άλλη το Γραφείο Εγκληματιών αγνοείται και παραμερίζεται για να φυγαδευτεί ένας εγκληματίας πολέμου. Στις 22 Ιουλίου το Στρατοδικείο ανακοινώνει την απόφασή του για τις ποινές των κατηγορουμένων. Συγκεκριμένα:
• Ο Βουτσάς και ο Τρικαλινός σε ισόβια δεσμά για κατασκοπεία Ο Συγγελάκης και ο Καρκαγιάννης σε 11 χρόνια κάθειρξη και 5 χρόνια εκτόπιση Ο Ραγουζαρίδης και ο Μανόλης Γλέζος σε 5 χρόνια φυλάκιση, 4 χρόνια εκτόπιση και 8 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Τελικά ο Μ. Γλέζος απελευθερώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1962 ως αποτέλεσμα της δημόσιας κατακραυγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι η Σοβιετική Ταχυδρομική Υπηρεσία εξέδωσε το Δεκέμβριο του 1959 αναμνηστική σειρά με ένα μόνο γραμματόσημο με προσωπογραφία του Μανόλη Γλέζου. Σε αντίδραση της συγκεκριμένης έκδοσης, η Ελληνική Κυβέρνηση (Κ. Καραμανλής) εξέδωσε σειρά δύο γραμματοσήμων με τη προσωπογραφία του Ίμρε Νάγκι. Και οι δύο χώρες απέσυραν τις σειρές αμέσως.
Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, ο Γλέζος επανεκλέχθηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΑ 1961. Στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ο Γλέζος συνελήφθη τα ξημερώματα, μαζί με το υπόλοιπο των πολιτικών ηγετών και κρατήθηκε επί τέσσερα έτη διαδοχικά στο Γουδί, το Πικέρμι, στη Γενική Ασφάλεια (Χωροφυλακής), τη Γυάρο, το Παρθένι Λέρου και τέλος στον Ωρωπό απ΄ όπου και απελευθερώθηκε το 1971 μετά από γενική αμνηστία. Ο συνολικός χρόνος παραμονής του Μανόλη Γλέζου στις φυλακές είναι 11 έτη και 4 μήνες, ενώ 4 έτη και 6 μήνες συμπλήρωσε στην εξορία.
Σημείωση σχολιαστή: Από τα 15 χρόνια και 10 μήνες φυλάκισης και εξορίας, τους 6,5+3+7,5= 17 μήνες φυλάκισης τις έκανε από Γερμανούς ΝΑΖΙ και τα υπόλοιπα 14 χρόνια και 5 μήνες από τους ντόπιους ΝΑΖΙ και Γερμανοτσολιάδες. Δηλαδή από αυτούς που σήμερα βγαίνει μαζί τους στους δρόμους αγωνιζόμενοι χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη και τους πολιτικούς κληρονόμους του ΕΘΝΑΡΧΗ !! Κ. Καραμανλή, δήθεν κατά των Γερμανών.
Τα σχόλια δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ « ΦΕΟΥΔΑΛΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ» ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Το ιδεολογικό κενό, της πρόσκαιρα, ελληνικής παρηκμασμένης εθνικής συνείδησης που χαρακτηρίζει την εποχή μας, δίνει την ευκαιρία, στους κατά καιρούς σιωπηλούς Δυτικούς Φραγκοκαστρινούς, με την ανοχή, άγνοια ή και βλακεία της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας του τόπου μας, να αλώνουν ακόμη περισσότερο την συνείδησή σας, με τέχνη, όπως ήξεραν.
Χρησιμοποιώντας κάθε «προσφερόμενο» ίχνος, δημοσίου και ιδιωτικού βήματος, διαβρώνουν αργά, μεθοδευμένα και με ασφάλεια την αποσύνδεσή σας, από τους ήδη χαλαρούς νοηματοδοτικούς δεσμούς, με τη Μάνα Γή.
Αποβλάκωσαν με τη δυτικότροπη μέθοδο σκέψης «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΟΒΛΑΚΕΙΑΣ» ( ίσως και σε συνεργασία μαζί μας))δύο γενιές νέων .
Η ιστορική συνείδηση και «χωρική» (τοποκρατική)συνέχεια των νέων μας, παραδόθηκε (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) στη μετά μανίας επιδιωκόμενη άποψη, ότι δήθεν οι φράγκοι ήταν(και είναι) πολιτισμικοί φορείς «στην καθ΄ ημάς Πατρίδα».
Με προμετωπίδα τις όμορφες, γεμάτες ουσία ,ελληνικές λέξεις , Συναίνεση και Συνύπαρξη(τις φόρτιζαν ψεύτικα με ωχαδερφισμό, αδιαφορία ,ανοχή των πάντων)διέρρηξαν τον χαλαρό(για άλλους λόγους και από μας )κοινωνικό ιστό και δημιούργησαν τη βάση για υποτέλεια, και χωρίς ιδεολογικές νησίδες Αντίστασης.
Επενδύοντας στη διχαστική μας ικανότητα, μικροτεμαχίζουν, όλες τις υγιείς πνευματικές φωνές και στο τέλος επιβάλλουν την κρατούσα θεωρία τους «σιγά-σιγά θα ανακτήσουμε αυτά που μας ανήκουν».
Χρόνια τώρα, μια δράκα Φραγκοκαστρινών και Νεοναξίων ελέγχει, ποδηγετεί και ορίζει μονοπωλιακά (τυχαία;) τα πολιτιστικά , πιθανά δε και τα πολιτικά δρώμενα επιβάλλοντας μια πλαστή ιστορική σκιαγράφηση χωρίς δεσμούς με τη ΝΑΞΙΑ ΓΗ ΜΑΣ.
Αποτέλεσμα, της ανήκουστης αυτής πρακτικής, είναι, η με ευκολία εγκατάλειψη, η εκχέρσωση, η άναρχη δόμηση, η απομείωση της μελλοντικής αξίας , της κάθε « πατρώας περιουσίας», και η έναρξη ενός κύκλου αγοράς της, από «ξένους» προς τον ΤΟΠΟ, «επενδυτές».
Τώρα στα χρόνια της επερχόμενης μεγαλύτερης ΚΡΙΣΗΣ πρέπει να φανείτε ΑΞΙΟΙ ΝΑΞΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΝΑΞΙΟΙ και ιδιαίτερα οι νεώτεροι η αντίσταση προέρχεται από τη ΓΝΩΣΗ!
Διερωτηθείτε επιτέλους, πώς από 8(ΟΚΤΩ) μοιρασμένες Φράγκικες περιουσίες, έχετε στα χέρια σας χιλιάδες ΝΑΞΙΟΙ, το δικό σας μικρό ή μεγάλο κομμάτι γης.
ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ (750) χρόνια από το 1204 οι πρόγονοί σας πάλευαν σκληρά και καθημερινά μέσα σε ταπεινώσεις, δουλοπαροικές καταστάσεις ΜΟΝΟΙ τους, αντιμέτωποι με τις πιο βάρβαρες μορφές καταπίεσης.
Νέοι της ΝΑΞΟΥ
Να θυμάστε πώς κάθε τετραγωνικό εκατοστό του μέτρου, Γής ,οπουδήποτε στη ΝΑΞΟ, έχει υποστεί τη «βάσανο» κάποιου προγόνου σας, μέσα από χιλιάδες «ΕΝΤΡΙΤΙΕΣ», «ΜΠΑΤΙΚΙΑ» και «ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΓΡΟΛΗΨΙΑΣ».
Ποτάμια ιδρώτα, κόπων, αγωνίας και πάλης με τις «χέρσες» εκτάσεις για γονιμότητα και παραχώρηση από τους ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ ¼ (ενός τετάρτου ) κάθε 5-6 χρόνια, σας κατέστησαν με την πάροδο των ΑΙΩΝΩΝ, υπερήφανους ιδιοκτήτες, ΤΗΣ ΝΑΞΙΑΣ ΓΗΣ.
Αυτοί που παραδομένοι, στη ραστώνη της εξουσίας, έτρωγαν τα εκ της « ΕΣΠΕΡΙΑΣ» δόλια δάνεια, «να βγάλουν το ΣΚΑΣΜΟ!» και να μην τολμήσουν να εμφανιστούν ως αγοραστές.
ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΝΑΞΙΑΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ (χωρίς ισχυρό λόγο)ΣΕ ΜΗ ΝΑΞΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ(ήδη ένα μέρος της το έχουμε υποστεί).
ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!
Σκοτώστε τα σχέδιά τους.
Τα παιδιά σας θα σας σκέπτονται πάντοτε με αγάπη και σεβασμό για όσα τους προσφέρετε, αλλά και μεγάλη θλίψη πως ο ΑΓΩΝΑΣ σας δεν δικαιώθηκε αν υποκύψετε στις «ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ».
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ!
Το «θα το δώσω κι Ο ΘΕΟΣ βοηθός», δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση.
Ο Θεός υπάρχει πιθανότητα να έχει και άλλα σχέδια για σας. Αν πουλήσετε τη Γή σας απλά θα του μεγαλώσετε το πρόβλημα.
ΤΩΡΑ (έστω λίγα χρόνια) ΟΜΟΝΟΟΥΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ τα ΠΑΤΡΙΑ.
Ο φεουδαρχικός «εσμός» που επιτίθεται στις στάχτες του Έθνους μας και της ΝΑΞΟΥ μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΙΠΠΟΤΙΚΕΣ» ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ!


ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ
28/10/2011

Ανώνυμος είπε...

Όπου λολός και η τρέλα του. Άκου Φραγκοκαστρινοί Ιππότες και φεουδάρχες τα δυσέγγονα των δυσεγγόνων των παππούδων των σημερινών αγνών και προοδευτικών ναξιωτών που έτυχε πριν από 700 χρόνια να έχουν και κάποια ρίζα από προγόνους εκτός Νάξου. Ντροποί σας ανιστόριτοι ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ. Κατά την λογική σας αυτή και σεις οι δήθεν Έλληνες είστε φασίστες - στην πραγματικότητα Ανθέλληνες - γιατί κουβαλάτε στην πλάτη σας τα αμαρτήματα των Μεταξάδων, των Παπαδόπουλων, των Ιωαννίδηδων και τόσων άλλων δήθεν Ελληναράδων Εθνικοφρόνων που κυβέρνησαν για πολά χρόνια ετούτη τη Χώρα.
Και υπόψη ότι στην εποχή μας φασίστας άνετα μπορεί να είναι και αυτός που γράφει ή εκφράζεται με αριστερό λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν εγκρίθηκε κανένα ψήφισμα, αλλά ήταν μόνο πρόταση ψηφίσματος, γιατί βάζεις αυτόν τον παραπλανητικό τίτλο, νάξιε; Παίζεις κανένα παιχνίδι;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ [ 13:00 ]


“In Dei nomine, amen.”

Ο Άνεμος , της αναθεωρήσεως του βίου μας ,δεν κατόρθωσε αγαπητέ/ή ….. να δροσίσει την « κεκαυμένην κάραν σας», και ως ποινή σάς επιβάλλω : α) την επανάληψη( με μεγαλύτερη προσοχή) της αναγνώσεως του σχολίου μου και β)την ιστορική και λογική παρακολούθησή μου στα γραμμένα πιο κάτω.
Λέτε για μένα: -«όπου λωλός και η τρέλα του». Δηλαδή, είναι τρελός, γράφει και τρελά.
Στην ιατρικού περιεχομένου διάγνωσή σας, εσείς, ως υγιής πνευματικά, κάντε τον κόπο να συμπεριλάβετε στα «επιστημονικά συγγράμματά σας» και τους στίχους του αξέχαστου και πάντα επίκαιρου ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ από το λαϊκό πόνημα «ΑΣ ΤΟΝ ΤΡΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥ».
Θα ανέμενα μια πιο καθαρά δημοκρατική προσέγγιση-ανάλυση και όχι τον αποδιδόμενο σε μένα «ατυχή» όρο « ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΑΣ». Τα συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα του όρου έχουν εξαντληθεί, οπότε η χρήση του είναι ελεύθερη στη βούληση ΚΑΙ ανελεύθερων πολιτών.
Η φασίζουσα ιδεολογία έχει αποδειχθεί ιστορικά ως η κατ εξοχήν αιτία του εκφυλισμού των λαϊκών (και πιθανά πιο αγνών) κοινωνικών τάξεων. Ευτυχώς στη Νάξο μας μέχρι σήμερα δεν ευδοκιμεί το δένδρο με φρούτα του φασισμού. Πότε-πότε υπάρχει καμιά λαθραία εισαγωγή του, αλλά «καταναλώνεται» (εξαφανίζεται) εύκολα.
Σας φόβισαν (ίσως δικαιολογημένα) οι λέξεις ΔΥΤΙΚΟΙ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΡΙΝΟΙ και ΝΕΟΝΑΞΙΟΙ.Ο όρος Φραγκοκαστρινοί στόχο έχει αυτούς που αισθάνονται ως «τέτοιοι» και ο όρος Νεονάξιοι αυτούς που θέλουν να μοιάσουν στους «τέτοιους».
Φραγκοκαστρινός και Νεονάξιος είναι όποιος με δόλο ή άλλο μέσο προσπαθεί να αναβιώσει τον ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΣΜΟ( όρα αριστοκρατία, πλουτοκρατία, μοναρχία, τιμαριοκρατία, κομματοκρατία, μονοπώλια, ιστορική πλαστογραφία, και χίλιες άλλες «έννοιες» αριστερής κατά προτίμηση προελεύσεως).
«Παίγνια εν ου παικτοίς» ΤΕΛΟΣ!!
Και για να μη ξεχνώ και την αριστοκρατική καταγωγή μου, ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ ΣΚΑΣΜΟΣ, και απομακρυνθήτε από τα χωράφια του κόσμου.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

http://naxios.blogspot.com είπε...

Αγαπητέ φίλε Αφού δεν εγκρίθηκε κανένα ψήφισμα, αλλά ήταν μόνο πρόταση ψηφίσματος, γιατί βάζεις αυτόν τον παραπλανητικό τίτλο, νάξιε; Παίζεις κανένα παιχνίδι; των 18:40 31 Οκτώβριος, 2011) η διαχειριστική ομάδα του
naxios.blogspot.com δεν παίζει κανένα παιχνίδι βάλαμε την ανακοίνωση όπως μας ήρθε όπως κάνουμε πάντα. Εδώ δεν λογοκρίνουμε τίποτα. Ότι μας σταλεί αν επώνυμο αναιβένει

Ανώνυμος είπε...

Ανήκουστο. Δηλαδή δεν ελέγχεις τι βάζεις; Και αν κάποιος σε παγιδέψει; Αν διάβαζες την ανακοίνωση, θα έβλεπες οτι δεν εγκρίθηκε κανένα ψήφισμα και δε θάβαζες αυτό τον τίτλο.