slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του πρόεδρου της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Κορωνίδας


Περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας…
Στο blog μας στάλθηκε κείμενο του κ. Βιντζηλαίου(;) σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας. Το blog μας δημοσιεύει αυτούσιο το κείμενο του κ. Βιντζηλαίου καθώς και απάντηση του blog μας στα όσα υποστηρίζει…
Το κείμενο του κ. Βιντζηλαίου έχει ως εξής:
 «Kατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας δημοσιεύετε την άποψη του γνωστού Λεβογιάννη για τη συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας (που ήταν απών, όπως πάντα, από τη συνέλευση!!!) και όχι την άποψη του προέδρου της Συνέλευσης (την έχει αναρτήσει από την άλλη μέρα της συνέλευσης στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.koronida-naxos.gr (ανακοινώσεις). Εγώ ξέρω ότι ο σωστός δημοσιογράφος αναζητά όλες τις απόψεις και δε δημοσιεύει ό,τι του στέλνουν, ειδικά όταν εξυπηρετούνται σκοπιμότητες και ειδικά όταν οι Σύλλογοι αυτοί δεν πρέπει να είναι ή να ξαναγίνουν κομματικά παραμάγαζα».
Η απάντηση του Blog μας στα όσα υποστηρίζει ο κ. Βιντζηλαίος(;) είναι η εξής:
 «Κύριε Βιντζηλαίο, ή όπως αλλιώς σας λένε, μαθήματα δεοντολογίας σε άλλους όπως π.χ. στον διαχειριστή της ιστοσελίδας του Συλλόγου www.koronida-naxos.gr που εδώ και 15μερες έχει αναρτήσει την άποψη του προέδρου της Συνέλευσης χωρίς να βάλει και τις θέσεις των διαφωνούντων συγχωριανών σας.
Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κ. Βιντζηλαίο, ή όπως αλλιώς σας λένε, ότι εμείς όταν λάβαμε τα δυο επώνυμα κείμενα που υπογραφόταν από την κ. Ελένη Αλιμπέρτη (εδω)και τον κ. Νικηφόρο Φιλιππουπολίτη(εδω)  και κατόπιν του κ. Λεβογιάννη (εδω) καθώς και από τον κ. Ζαφείρη Σιδερή, (εδω )  τα αναρτήσαμε ως οφείλαμε τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και βάζοντας λινκ την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.koronida-naxos.gr με την άποψη του προέδρου της Συνέλευσης κ. ΚΩΣΤΑ Γ. ΣΙΔΕΡΗ, Επίτιμου Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων. Συνεπώς μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας όχι σε μας.
Τώρα αν οι απόψεις των διαφωνούντων συγχωριανών σας εξυπηρετούν σκοπιμότητες εμείς δεν το ξέρουμε. Και δεν είμαστε εμείς αυτοί που έκαναν τους συλλόγους κομματικά παραμάγαζα πότε του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πότε του ΚΚΕ.

Για άλλη μια φορά είχα την τιμή (λυπάμαι που δεν μπορώ να πω και τη χαρά) να ορισθώ πρόεδρος στη γενική συνέλευση της 16ης Οκτωβρίου 2011, που είχε προσκληθεί αφενός ως καταστατική και αφετέρου ως ετήσια τακτική - απολογιστική. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου, με την ιδιότητά μου αυτή, να ανακοινώσω προς τα μέλη που δεν ήταν παρόντα και προς όλους τους συμπατριώτες τα εξής: Δεν συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού, γιατί δεν υπήρξε η αυξημένη απαρτία, που απαιτείται κατά νόμο, για το σκοπό αυτόν. Κατά τα λοιπά, η συνέλευση λειτούργησε ως ετήσια τακτική - απολογιστική. Οι εργασίες της εξελίχθηκαν με αρκετή δυσκολία στη διαδικασία, λόγω των συμπληγάδων που τίθενται συχνά, εξαιτίας αντιπαραθέσεων, μερικές από τις οποίες αναφέρονταν σε προσωπικού χαρακτήρα ζητήματα. Ωστόσο, εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα και η ταμειακή διαχείριση και ορίστηκε ως ημερομηνία εκλογών η Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011.
Ως εδώ καλά. Ήμουν έτοιμος να πω στη συνέλευση «Τέλος καλό, όλα καλά». Ξαφνικά όμως, μετά ταύτα, κάποιο μέλος ζήτησε, τελευταία - τελευταία, να εγκρίνει η συνέλευση ένα ψήφισμα, το οποίο και διάβασε. Το περιεχόμενό του, κατ' εμέ - πλην του ότι ήταν εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και δεν υπήρχε μείζον μη τοπικού χαρακτήρα θέμα, όπως πχ ο πόλεμος ή η δικτατορία - δεν συμφωνούσε προς τους σκοπούς του Συλλόγου, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 του καταστατικού του. Είχε εντονότατο πολιτικό - καταγγελτικό χαρακτήρα και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μη ενωτικό, γιατί εκδήλως εξέφραζε κομματικές θέσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι, ως εκείνη τη στιγμή, κανένας ομιλητής δεν είχε αναφερθεί στα γενικότερης φύσεως ζητήματα, που απασχολούν σήμερα την πατρίδα μας. Το μέλος μάλιστα που πρότεινε το ψήφισμα είχε αναφερθεί στην ομιλία του επί των πεπραγμένων σε τοπικής φύσεως ζητήματα αποκλειστικά, όπως στην ύδρευση και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Κωμιακή. Εξέφρασα την αντίρρη!
 σή μου να θέσω σε ψηφοφορία το ψήφισμα, πόσο μάλλον που, όπως προανέφερα, δεν είχε προηγηθεί ανταλλαγή απόψεων νωρίτερα και το ζήτημα ανέκυψε σαν «κεραυνός εν αιθρία». Συνάντησα όμως την έντονη διαφωνία και επιμονή μερικών μελών, τα οποία, αν μη τι άλλο, προφανώς εκφράζονταν μέσα από το ψήφισμα. Σημειώνω ότι, τα μέλη που είχαν απομείνει δεν ήταν και πάρα πολλά, αφενός λόγω του ότι η ώρα ήταν προχωρημένη (περασμένες δύο το μεσημέρι της Κυριακής) και αφετέρου λόγω του ότι οι αντιπαραθέσεις, που προανέφερα, είχαν απογοητεύσει μερικούς οι οποίοι είχαν αποχωρήσει νωρίτερα. Τη στιγμή εκείνη οι γνώσεις μου, η σχετική με τις διαδικασίες εξοικείωση και εμπειρία μου, καθώς και το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στον πολύπαθο και εύλογα ευαίσθητο και ευπαθή - λόγω βεβαρυμένου ιστορικού - Σύλλογό μας, με οδήγησαν στο να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου της γενικής συνέλευσης. Δεν ήθελα, με εμένα στη θέση του προέδρου, να εκδοθεί ένα ψήφισμα που θα μετέτρεπε τη γενική συνέλευση του Συλλό γου Κορωνίδας σε κομματική συγκέντρωση.
16-10-2011      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ,  Επίτιμος Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε μας τα λες καλά πατριωτάκι

-Αφού ήξερες από την ιστοσελίδα του συλλόγου οτι δεν εγκρίθηκε κανένα ψήφισμα, γιατί μοστράρεις τον τίτλο "ΨΗΦΙΣΜΑ". Επειδή και καλά το γράφουν κάποιοι;
-Γιατί δεν το διόρθωσες, αν το διαπίστωσες μετά; Πρόταση ήτανε.
-Στην ιστοσελίδα του συλλόγου πράγματι έχει δημοσιευτεί η ανακοίνωση του κ. Σιδερή εδώ και 15 ημέρες. Το "ψήφισμα" των δύο χθες κοινοποιήθηκε, γιατί το μαγείρευαν και ήθελαν να κάνουν τζερτζελέ. Πώς ήθελες να το δημοσιεύσει η ιστοσελίδα;
-Δεν είναι τυχαίος ο θόρυβος με τα μπλογκ, 15 μέρες μετά τη συνέλευση. Η συγκυρία εξυπηρετεί. Αλλά τι φταίνε οι σύλλογοι; Σκέψου λιγάκι και μη ψαρεύεις σε θολά νερά. Πολιτικό ειναι το μπλογκ σου και δεξιό όπως λες αν και γέρνει πονηρά λίγο αριστερά σαν τα... υποβρύχια του Τσοχατζόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Από όσα γνωρίζω, η ιστοσελίδα του Κωμιακίτικου Συλλόγου (www.koronida-naxos.gr) δεν έχει δημοσιογραφικό χαρακτήρα, σαν να πρόκειται π.χ για το in.gr ή το naxos-news. Για να δημοσιευθεί κάτι, αυτό στέλνεται από τον ενδιαφερόμενο στη διεύθυνση που υποδεικνύει η ίδια ιστοσελίδα. Μάλλον βιαστήκατε λοιπόν όταν λέτε στην κριτική σας ότι η ιστοσελίδα παραβίασε τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αφού από ασφαλείς πληροφορίες προκύπτουν τα εξής: Η ανακοίνωση του κ. Σιδερή, επίτιμου προέδρου εφετών, στάλθηκε στην ιστοσελίδα. Αντιθέτως, οι συντάκτες του σχεδίου ψηφίσματος, το οποίο θα εμφάνιζε τον κωμιακίτικο Σύλλογο σαν ΚΟΒ του Περισσού (αυτό είναι ένα παράδειγμα για να καταλάβουν όλοι τι σημαίνει "καπέλλωμα" των οργανώσεων, συγκεντρώσεων κλπ), δεν έστειλαν τα κείμενά τους στην ιστοσελίδα. Ούτε ο Τέως, (που δεν είναι νεόκοπος αριστερός αλλά μάλλον έχει προσωπικά προηγούμενα με τον κ. Σιδερή) έστειλε κάτι στην ιστοσελίδα. Και τώρα η πραγματικότητα: Ψεύδονται τα δύο στελέχη του Περισσού - γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και δεν είναι κακό - όταν καταγγέλλουν ότι ο κ. Σιδερής εμπόδισε την εισαγωγή του σχεδίου ψηφίσματος, που έφεραν την τελευταία στιγμή - για να αιφνιδιάσουν. Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος, αντιθέτως, τους είπε ότι θα μπορούσαν να βάλουν άλλον πρόεδρο, εφόσον επιμένουν. Παραιτήθηκε, (άφησε την καρέκλα του προέδρου κενή) και εκείνοι που πράγματι αιφνιδάστηκαν ήταν τα δύο μέλη αυτά. Δεν πρότειναν να αναπληρωθεί ο πρόεδρος αλλά αμήχανοι έβλεπαν τους λίγους Κωμιακίτες που είχαν μείνει να φεύγουν, ικανοποιημένοι οι περισσότεροι.