slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έναρξη Λειτουργίας Κ.Ε.Δ.ΔΥ. Νάξου


Πάρος 6 Οκτωβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Έναρξη Λειτουργίας Κ.Ε.Δ.ΔΥ. Νάξου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να στελεχώσει το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης ( Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. ) Νάξου. Σε σύντομο διάστημα θα ξεκινήσει η λειτουργία του και θα δέχεται μαθητές.
Να τονιστεί ότι η  Ένωση Γονέων του Δήμου Πάρου έχοντας δεχτεί τα δικαιολογημένα παράπονα των γονέων, είχε ζητήσει με έγγραφο της από 7/4/11 ( αρ.πρ.45) να ενεργοποιηθεί το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.  Νάξου, ώστε αφενός να επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση των αιτήσεων, εφόσον οι υπό εξέταση μαθητές θα μοιραστούν σε δύο Κέντρα  ( Νάξο και Σύρο ) και αφετέρου να μειωθεί το κόστος και ο χρόνος διαμονής των οικογενειών κατά τη μετακίνησή τους, καθώς με τη Νάξο υπάρχει πιο τακτική συγκοινωνία και πιθανόν θα ολοκληρώνεται η  διαδικασία της εξέτασης αυθημερόν.     
Το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Νάξου θα είναι στελεχωμένο με ειδική τριμελής διαγνωστική ομάδα που θα αποτελείται από τον Προϊστάμενο, τον Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό.
Προσωπικά εκφράζω την ικανοποίηση μου ( είχα υποβάλλει σχετική επερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στις 26.5.11 ), διότι ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των γονέων και μαθητών των νησιών μας υλοποιήθηκε. 

Με εκτίμηση
Κώστας N. Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: