slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Ο «Καλλικράτης» απέτυχε λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας…»

Παρουσία Χαραλάμπου Κόκκινου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Επιτροπής Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου * Ο «Καλλικράτης» απέτυχε λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας… * Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως οφείλει να παραμείνει πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της χώρας
Σύρος, 19/09/2011

Στην 1η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Επιτροπής Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (Ο.Λ.Π.) στις 19/09/2011 παρέστη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
Στις συναντήσεις που είχε με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Α΄ Βαθμού αναφέρθηκε στην μείωση των πόρων στους Ο.Τ.Α. (μείωση Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων - ΚΑΠ -,  -κατάργηση προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», μη υλοποίηση του προγράμματος «ΕΛΛΛΑΔΑ» παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες κτλ.). Επισήμανε ότι το θεσμικό τοπίο του «Καλλικράτη» παραμένει θολό και οι «χρεωμένοι» Ο.Τ.Α. δεν εξυγιάνθηκαν και στους «υγιείς» κινδυνεύει η επιβίωσή τους λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.
Η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε με εννέα (9) μήνες καθυστέρηση.
Η πολυδιαφημισμένη «μεταρρύθμιση του Καλλικράτη» απέτυχε.
 Οι πολίτες είδαν τις προσδοκίες τους να μην ικανοποιούνται και τους Ο.Τ.Α. να «καρκινοβατούν».
Χιλιάδες συμβασιούχοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν στην ανεργία και οι αναπτυξιακές δράσεις περιορίζονται.
Στη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, στην ανερμάτιστη κυβερνητική πολιτική η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο και να παραμείνει μοχλός ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: