slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»: Η πεθερά Ραγκούση στο πλευρό των ταξιτζήδων

Μέχρι τώρα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Ραγκούσης αντιμετώπιζε την γκρίνια των βουλευτών για το επίμαχο νομοσχέδιο των ταξί, χωρίς να κάνει πίσω, παρά τις οργισμένες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών και αντέχοντας μάλιστα ακόμα και τις απειλές περί πολιτικής του εξόντωσης που δέχτηκε. Γι’ αυτό λοιπόν τώρα μένει να δούμε αν θα αντέξει και την κριτική από πλευράς της πεθεράς του κυρίας Ειρήνης Ρούσσου, που μένει μόνιμα στην Πάρο και δηλώνει: «Ο Γιάννης πρέπει να βρει μια λύση».
Την ίδια στιγμή ο πεθερός του και πρώην ταξιτζής κ. Παντελής Ρούσσος σχολιάζει στο «ΘΕΜΑ» το επίμαχο νομοσχέδιο που προωθείται, δηλώνοντας ότι ο γαμπρός του «δεν θα το τραβήξει στα άκρα» και πως στο τέλος «θα βρει μια καλή λύση για όλους».

Η πεθερά του κ. Γιάννη Ραγκούση δεν μασάει τα λόγια της όταν καλείται να μιλήσει από την Πάρο, όπου κατοικεί μόνιμα, για τον γαμπρό της και το επίμαχο νομοσχέδιο.
«Από τη μια πλευρά υπάρχουν αυτοί που αγόρασαν τις άδειες πρόσφατα και τώρα χάνουν λεφτά και από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που έχουν δύο και τρεις άδειες ο καθένας».
Στην ερώτηση αν ο γαμπρός της πρέπει να προωθήσει το νομοσχέδιο, η κυρία Ρούσσου είναι κατηγορηματική. «Να το προωθήσει, αλλά, όπως σας είπα, θα πρέπει να σκεφτεί τις περιπτώσεις αυτών που αγόρασαν πρόσφατα τις άδειες». Παράλληλα εκφράζει και τη δυσαρέσκειά της για την αντιμετώπιση του κόσμου από τους ταξιτζήδες, λέγοντας: «Εγώ όταν χρειάστηκε να ταξιδέψω κάποιες φορές στην Αθήνα, όπως και πολλοί άλλοι, παιδεύτηκα εξαιτίας της συμπεριφοράς τους».
Κάνει ειδική μνεία για τους ταξιτζήδες στα νησιά τονίζοντας: «Πρέπει να αναλογιστούμε ότι το ταξί στα νησιά, λόγω της κρίσης, δεν έχει δουλειά, με εξαίρεση το καλοκαίρι. Τον χειμώνα, όμως, οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να ασχοληθούν με κάτι άλλο για να επιβιώσουν».
Κλείνοντας κάνει λόγο για την αντιμετώπιση από τους συντοπίτες του υπουργού στην Πάρο. «Εμένα μου λένε πολλοί να πω στον Γιάννη να μην κωλώσει και να προχωρήσει το νομοσχέδιο. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο».



Ο 69χρονος πεθερός του υπουργού, δημοτικός σύμβουλος και ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στην Πάρο, αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ» τον προβληματισμό του σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Μάλιστα, όπως εξομολογείται, έχει συζητήσει πολλές φορές το θέμα με τον γαμπρό του, εφιστώντας του την προσοχή στις αποφάσεις που λαμβάνει.
«Έχω μιλήσει πολλές φορές μαζί του. Του είπα ότι τα πράγματα δεν είναι απλά και πως θέλει μεγάλη προσοχή αυτό το θέμα. Του μίλησα την άλλη φορά και του είπα κάποια πράγματα. Δεν θέλω να σας πω τι, αλλά τώρα που θα ξαναέρθει πάλι θα του μιλήσω».
Ο κ. Ρούσσος, αν και έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια από το επάγγελμα του αυτοκινητιστή, φαίνεται πως τάσσεται περισσότερο στο πλευρό των πρώην συναδέλφων του.
«Η τρόικα μας κυβερνάει τώρα; Δεν μπορώ να καταλάβω πλέον. Εδώ, πάντως, το νησί δεν χωράει άλλα ταξί. Μόνο το καλοκαίρι έχουμε δουλειά. Θέλω να πιστεύω ότι ο γαμπρός μου θα το κοιτάξει και θα βρει μια λύση καλή. Νομίζω ότι δεν θα το τραβήξει στα άκρα».


Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΉ
«Χρωστώ ακόμα το ταξί που αγόρασα από τον πεθερό του υπουργού»

Θύμα των υπεραξιών των αδειών έπεσε και ο αυτοκινητιστής που αγόρασε το ταξί του πεθερού του υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση. Ξόδεψε χιλιάδες ευρώ για να το αγοράσει και σήμερα, όπως λέει, δίνει αγώνα για να το ξεχρεώσει.
«Ακόμα να ξεχρεώσω το ταξί που αγόρασα από τον πεθερό του κ. Ραγκούση. Και τώρα έρχεται ο υπουργός να απελευθερώσει το επάγγελμα οδηγώντας μας με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή».
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον αυτοκινητιστή από το νησί της Πάρου κ. Γιάννη Πετρόπουλο, έναν μόνο από τους χιλιάδες συναδέλφους του που είδαν τις υπεραξίες των αδειών απόκτησης ταξί να κάνουν φτερά με το νομοσχέδιο Ραγκούση. Αντιδρά κι εκείνος στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, καθώς γνωρίζει ότι η Πάρος δεν χωρά άλλη άδεια ταξί πέρα από τις 28 που ήδη υπάρχουν. «Δεν υπάρχει δουλειά πλέον, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει επικίνδυνα», αναφέρει.
Η περίπτωσή του δεν θα διέφερε από των υπολοίπων αν δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να θεωρηθεί ξεχωριστή.
Βλέπετε, ο κ. Πετρόπουλος είναι ο άνθρωπος που αγόρασε το ταξί του κ. Παντελή Ρούσσου, πεθερού του υπουργού Μεταφορών. Η αγορά οχήματος μάρκας Mercedes E210 και η μεταβίβαση άδειας που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 10 χρόνια και κόστισε, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα μεγάλο χρηματικό κεφάλαιο που δεν έχει καταφέρει να αποσβέσει μέχρι σήμερα.
«Νομίζετε ότι η άδεια ταξί ξεχρεώνεται μέσα σε έναν χρόνο; Σας πληροφορώ ότι ούτε σε ένα ούτε σε δύο, αλλά ούτε σε τρία καταφέρνεις να ξεχρεώσεις από τη στιγμή μάλιστα που ούτε δουλειά υπάρχει και οι υποχρεώσεις τρέχουν δίχως να μπορείς να τις καλύψεις».

Αποστολή στην Πάρο: Φρίξος Δρακοντίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: