slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πράσινη ανάπτυξη αλα ΠΑΣΟΚ: Εγκρίθηκε από το ΝΣ η πρόταση Τατούλη για ίδρυση δεξαμενών χημικών στο Σουσάκι Κορινθίας

http://filologos10.files.wordpress.com/2010/12/images20.jpg?w=236&h=214 Μετά από πολύωρη συζήτηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε -κατά πλειοψηφία - και παρά τις έντονες και εύλογες αντιδράσεις των κατοίκων, να εγκρίνει την εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για το θέμα που αφορά τις δεξαμενές αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων στο Σουσάκι Κορινθίας. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης αναγκάστηκε να παραμείνει ξύπνιος καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης λόγω των έντονων αντεγκλήσεων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε ότι "σε περίπτωση που οι επιθεωρητές περιβάλλοντος συμφωνούν με τους κατοίκους για την ανάκληση της άδειας, δεν θα περιμένει την απόφαση κανενός δικαστηρίου ή ελεγκτή νομιμότητας και θα ανακαλέσει την υπογραφή του".

Στο άκουσμα αυτής της απόφασης επικράτησε μεγάλη ένταση, από συγκεντρωμένους κατοίκους της Κορινθίας, οι οποίοι ζητούσαν την άμεση ανάκληση της απόφασης της περιφέρειας και φώναζαν συνθήματα εναντίον του Περιφερειάρχη.

Λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διέκοψε για λίγα λεπτά, τη συνεδρίαση.

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις των άλλων παρατάξεων, η πρόταση του Δημήτρη Δράκου ήταν να ανακληθεί η απόφαση του Περιφερειάρχη και γίνει προσφυγή εναντίον της απόφασης του ΥΠΕΚΑ, με νομικά μέσα.

Ο Νίκος Γόντικας ζήτησε άμεση ανάκληση της απόφασης και προσφυγή εναντίον της θετικής έγκρισης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με βάση το σκεπτικό απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη να οργανωθούν κινητοποιήσεις.

Τέλος ο Θανάσης Πετράκος ζήτησε ανάκληση της απόφασης, απαίτησε την ανάκληση της έγκρισης από το ΥΠΕΚΑ και είπε ότι πρέπει να υποστηριχτούν οι κινητοποιήσεις κατοίκων, αν τα προηγούμενα δεν ευοδωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: