slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέες κινητοποιήσεις απ’ τους ναυτεργάτες

Σε προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου καλούν τους ναυτεργάτες με σημερινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού), ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (κατώτερα πληρώματα μηχανής), ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού), ΠΕΠΡΝ (Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών), με τη συμπαράσταση της ΠΕΣ/ΝΑΤ (Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ) και της Επιτροπής Ανέργων Ναυτικών.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που συνεδρίασαν σήμερα το πρωί, χαρακτήρισαν προκλητικές τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, «ότι το λιμάνι δεν θα κλείσει καθόλου».

Τα ναυτεργατικά σωματεία διαμαρτύρονται για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης του ΝΑΤ, καθώς και για το ότι με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θίγονται βασικά συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα: μείωση των συντάξεων κατά 6%, παρακράτηση μηνιαίας εισφοράς για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους κ.ά.

Ο υπουργός Χ. Παμπούκης δήλωσε χθες, πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε όλα τα θέματα να επιλυθούν με κοινωνικό διάλογο και ότι κανένας δεν θέλει ρήξεις.

Ο Χ. Παμπούκης σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεσμεύθηκε να απαντήσει στα αιτήματα της ΠΝΟ, σχετικά με τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτικών που θίγονται από το μεσοπρόθεσμο.

Ωστόσο, η ΠΝΟ έχει προειδοποιήσει ότι αν μέχρι τις 20 Ιουλίου δεν υπάρξει απάντηση, θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: