slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το όνειρο ετών έγινε όνειρο “θερινής νυκτός”.


Οι  "Πολίτες για τα Νησιά μας" με δελτίο τύπου εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο ανακατανομής και συνένωσης των υπηρεσιών Υγείας το νομοσχέδιο-έκτρωμα που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας προς δημόσια διαβούλευση. Διότι οδηγεί στην  ξεθεμελίωση του ΕΣΥ και  μειώνει τα στάνταρς  της παροχής υπηρεσιών Υγείας Μοναδικός σκοπός της Κυβέρνησης είναι να καλύψει  τις υποχρεώσεις της προς την τρόικα, να παραδώσει την υγεία στις ανώνυμες  εταιρίες και να δώσει το αντικοινωνικό της σήμα στις παγκόσμιες αγορές.
Καλεί όλους τους  φορείς του νησιού και τους δημότες  να συμμετάσχουν στο Δημ. Συμβούλιο, να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα, για να αποτρέψουμε ενωμένοι, την συγχώνευση-υποβάθμιση του Νοσοκομείου -  ΚΥ Νάξου.



ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

                   ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΥ ΝΑΞΟΥ
                            Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Το σχέδιο ανακατανομής και συνένωσης  των υπηρεσιών Υγείας που κατέθεσε προς δημόσια διαβούλευση το Υ.Υ.Κ.Α. μας βρίσκει εντελώς αντίθετους γιατί οδηγεί στην ξεθεμελίωση του ΕΣΥ. Μοναδικός σκοπός της Κυβέρνησης είναι να καλύψει  τις υποχρεώσεις της προς την τρόικα, να παραδώσει την υγεία στις ανώνυμες  εταιρίες και να δώσει το αντικοινωνικό της σήμα στις παγκόσμιες αγορές.
Το Νομοσχέδιο-έκτρωμα μειώνει τα στάνταρς  της παροχής υπηρεσιών Υγείας  και οδηγεί στην δημιουργία θυμάτων  τόσο στην κοινωνία όσο και στους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας. Εξάλλου, η εκτιμώμενη από το υπουργείο Υγείας εξοικονόμηση πόρων από τις συγχωνεύσεις νοσηλευτικών μονάδων, 150 εκατ. ευρώ έως το 2015, φθάνει μόλις το 0,2% του συνόλου των δημοσίων δαπανών Υγείας και το 0,01% του ΑΕΠ της χώρας. Πρόκειται για ασήμαντα μικρή εξοικονόμηση πόρων η οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αναστάτωση που θα προκαλέσει το εγχείρημα. Είναι φανερό ότι αν υλοποιηθεί το σχέδιο του υπουργείου, τα αποτελέσματα θα είναι επικίνδυνα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και ιδιαιτέρα οδυνηρά για το νησιωτικό χώρο και τις ορεινές περιοχές.
Για την Νάξο, το όνειρο ετών για τη λειτουργία Νοσοκομείου στο νησί, απειλείται να γίνει “θερινής νυκτός”. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών και των αγώνων πολλών δεκαετιών κινδυνεύουν να κατεδαφιστούν άμεσα.   
Τα επιχειρήματα, που θεμελίωσαν την δημιουργία Νοσοκομείου, παραμένουν όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα. Ο πληθυσμός του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων, της Νάξου, αυξάνεται, το Νοσοκομείο βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία παρόλη τη μείωση κατά περίπου 40% του προυπολογισμού του, το τουριστικό προιόν απαιτεί σωστές και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας, το νησί προσφέρει στο εθνικό εισόδημα πολλαπλάσια των προγραμματιζόμενων περικοπών υγείας εις βάρος του.
Η Δημοτική Εναλλακτική Κίνηση πολίτες για τα νησιά μας, καλεί, τον Δήμο, να συγκαλέσει κατεπείγον δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την απειλούμενη  λειτουργική συγχώνευση-υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας με το Νοσοκομείο Σύρου.
Καλεί όλους τους  φορείς του νησιού και τους δημότες  να συμμετάσχουν στο Δημ. Συμβούλιο, να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα, για να αποτρέψουμε ενωμένοι, την συγχώνευση-υποβάθμιση του Νοσοκομείου -  ΚΥ Νάξου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου.
  • Την μη λειτουργική συγχώνευση, με ότι αυτό συνεπάγεται, του Νοσοκομείου-ΚΥ Νάξου
  • Την ανάπτυξη του Νοσοκομείου με τις απαιτούμενες υποδομές και προσωπικό και των Κέντρων Υγείας
  • Την πλήρη αναβάθμιση του ΕΣΥ για δωρεάν ποιοτικό σύστημα παροχών Υγείας με την απαιτούμενη χρηματοδότηση.
 Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες ότι το προς ψήφιση νομοσχέδιο θα βλάψει άμεσα την Υγεία τους και ζητάμε από τους Βουλευτές του Νομού να το καταψηφίσουν.
                                                               
                                                                           Νάξος, 14/7/2011
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: