slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μετά τα τανκς του κ. Πάγκαλου, ήρθε σήμερα o Βενιζέλος να ζητήσει στρατιωτική πειθαρχία από τη ΝΔ στις αποφάσεις του!!!

Κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος-Αντιδράσεις αντιπολίτευσης-Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται λέει η ΝΔ
Τη σφοδρή αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως της ΝΔ προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια, ειδικά δε η αποστροφή του:«Καλώ την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία αυτά που λέμε γιατί οι χειρισμοί πρέπει να είναι εθνικοί».


Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Λέγκας, αφού επανέλαβε τα όσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς ότι «η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας», ζήτησε από τον κ. Ευ. Βενιζέλο να ανακαλέσει τα όσα είπε περί στρατιωτικής πειθαρχίας.


«Ήταν σχήμα λόγου. Τι να ανακαλέσω; Να ανακαλέσετε τον αρχηγό σας και να μην επαναλαμβάνετε το ίδιο λάθος», απάντησε αμέσως ο κ. Βενιζέλος, χωρίς ωστόσο να κάμψει την αντίδραση του κ. Λέγκα.


Ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε τονίζοντας πως από την ώρα που εισήλθε η λέξη «χρεοκοπία», είναι ατυχές που ενημερώνεται σήμερα η Βουλή.


«Το θέμα είναι μείζον, γιατί η λέξη χρεοκοπία θα θέσει σε κίνδυνο τον ομαλό εφοδιασμό της χώρας σε ρευστότητα», είπε χαρακτηριστικά.


«Μετά τα τανκς του κ. Πάγκαλου, ήρθε σήμερα η στρατιωτική πειθαρχία του κ. Βενιζέλου. Να τους χαίρεται η κυβέρνηση τους δύο αντιπροέδρους της που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε εκβιαστικά και αντιδημοκρατικά διλήμματα», σχολίασε και ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κ. Τασούλας.


«Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε συστράτευση - είπε για στρατιωτική πειθαρχία. Δεν ξέρω που υπηρέτησε φαντάρος και δεν ξέρω τι εννοεί [πουθενά δεν υπηρέτησε: Ι5 και στον καναπέ του]... Ο άλλος είχε μιλήσει για τανκς. Γιατί; Μερικές λέξεις είναι πολύ φορτισμένες», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής και πρόσθεσε:«Δηλαδή γιατί; Για να σωθούν όλοι αυτοί, που έβγαλαν 610 δισ. στις ελβετικές τράπεζες; Για να σωθούν οι εφοπλιστές;». Πρόσθεσε δε πως μια χρεοκοπία συνιστά λήψη επώδυνων μέτρων για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία και κάλεσε την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης, να ξεσηκωθούν ενάντια στην αντεργατική πολιτική.


«Ακούσαμε μια διάλεξη από τον κ. Βενιζέλο. Μπορεί να καλύπτει κενά ή ανεπάρκειες άλλων, αλλά τον οδηγεί και σε γκάφες η πληθωρικότητά του. Είναι “βενιζέλεια” γκάφα η χρησιμοποίηση από τον ίδιο του όρου “επιλεκτική χρεοκοπία”», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Α. Ροντούλης, ο οποίος «σύστησε» στον υπουργό «αφού ζητάει να μην γίνεται παιχνίδι με τις λέξεις ο ίδιος πρωτίστως να τιθασεύσει την λεξιλαγνεία του, γιατί αυτή τον οδηγεί σε γκάφες».


Αναφορικά με την έκφραση του κ. Βενιζέλου για στρατιωτική πειθαρχία, ο κ. Ροντούλης είπε ότι «δεν θα πρέπει να μας ξενίζει - από την Άμυνα ήρθε, του έμειναν κουσούρια. Μην παίρνετε τοις μετρητοίς όσα ακούγονται από τον κ. Βενιζέλο - Κατάλαβε γκάφα, ήρθε να απολογηθεί για το τι είναι η επιλεκτική χρεοκοπία ή Selective Default», είπε.


«Από μας μην περιμένετε στρατιωτική πειθαρχία, γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στο" στρατηγό" Γ. Παπανδρέου, ούτε στον καινούργιο μηχανοδηγό», είπε εκ μέρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: