slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Η εμπειρία μου στη Νάξο"

«Εδώ και πάνω από 30 χρόνια ταξιδεύω στην Ελλάδα με το τροχόσπιτό μου κι επισκέπτομαι πολλά νησιά. Όμως η Νάξος είναι το νησί που μ’ αρέσει περισσότερο και γι’ αυτό το λόγο έρχομαι  εδώ κάθε χρόνο σε αυτό τον όμορφο τόπο για δύο ή τρεις μήνες. Μ’ αρέσει να μένω με το τροχόσπιτό μου σε ωραία μέρη για windsurfing, kiting και ποδηλασία.

Το Αλυκό είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη όπου βρίσκεις ηρεμία, μικρές παραλίες χωρίς πολυκοσμία και ταβέρνες με εξαιρετικό ελληνικό φαγητό. Πολλοί φίλοι μου σκέφτονται τα ίδια αλλά αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες θα αλλάξουν αυτή τη θετική εικόνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κατασκηνώσει δύο τροχόσπιτα πίσω από τα ερείπια του ξενοδοχείου, όταν αργά το βράδυ μια μηχανή άρχισε να κάνει κύκλους γύρω γύρω κάνοντας πολύ θόρυβο.

Το επόμενο βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα έγινε μια πολύ μεγάλη έκρηξη δίπλα από τα αυτοκίνητα.

Την επόμενη νύχτα το δεύτερο όχημα έφυγε και πήγε στη Χώρα, κι έμεινα μόνος πίσω απο τα ερείπια του ξενοδοχείου όταν στις 2 η ώρα τη νύχτα δέχθηκα επίθεση μέσα στο τροχόσπιτό μου με αρκετά μεγάλες πέτρες, 6-7 εκατοστά διάμετρο. Μία χτύπησε το όχημα και άφησε ένα βαθούλωμα από την μία πλευρά, μία δεύτερη προσγειώθηκε στην οροφή και μία τρίτη πέτρα μπήκε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο του μπάνιου και χτύπησε το σάκο με τον εξοπλισμό του windsurf χωρίς να προκαλέσει ζημιές. Αυτή την πέτρα θα την κρατήσω σαν ενθύμιο από τη Νάξο.

Έφυγα κατευθείαν από αυτό το όμορφο, μοναχικό μέρος.

Μετά από τρεις μέρες ήρθε ένας φίλος στο Αλυκό και κατά την διάρκεια της νύχτας γίνανε τρεις μεγάλες εκρήξεις μπροστά από το αυτοκίνητό του. Έτσι, έφυγε και αυτός και δεν έχει σκοπό να ξανάρθει στη Νάξο.

Βασικός λόγος για να έρθει κάποιος στη Νάξο με τροχόσπιτο δεν είναι μόνο να γλιτώσει λεφτά. Άλλωστε δαπανούμε πολλά χρήματα σε τρόφιμα, σε εστιατόρια, σε ενοικιάσεις μοτοσικλετών και στην αγορά διάφορων χρήσιμων πραγμάτων. Αυτό που θέλουμε είναι να μένουμε σε ένα όμορφο ερημικό μέρος χωρίς πολύ κόσμο και με φιλικούς κατοίκους -είναι η περίφημη ελληνική φιλοξενία.

Όλοι οι κατασκηνωτές που γνωρίζω στο Αλυκό είναι κανονικοί άνθρωποι και αφήνουν το μέρος στην ίδια ή ακόμα και σε καλύτερη κατάσταση από ότι το βρήκαν. Καθαρίζουμε πάντα την παραλία και το περιβάλλον από τα σκουπίδια κατά την άφιξή μας και κατά την διάρκεια της παραμονής μας- εκτός από φέτος που τα πάντα στο Αλυκό ήταν στην εντέλεια.

Είναι ανθρώπινο να σου πει κάποιος ότι «δεν μπορείς να μείνεις εδώ» αλλά το να πετάει πέτρες και να κάνει ζημιές σε αυτοκίνητα με το ενδεχόμενο ακόμα και να τραυματίσει ανθρώπους σε μια τέτοια ενέδρα, αυτό δεν είναι τρόπος επικοινωνίας.

Η Ελλάδα είναι τέλεια την περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής όπου ο καιρός είναι ακόμα ζεστός μέχρι τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο. Εδώ δεν υπήρχαν προβλήματα με κλοπές ή επιθέσεις, όπως στη Γαλλία, την Ιταλία ή την Ισπανία. Εδώ μπορούσε κανείς να αφήσει τα πράγματά του στην παραλία και το αυτοκίνητό του ανοιχτό- και τίποτα δεν συνέβαινε. Αλλά τώρα πρέπει να ξανασκεφτούμε πού θα πηγαίνουμε στο μέλλον.

Γιούργκεν - ο κατασκηνωτής
και θαυμαστής της Νάξου».
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως γνωρίζουν κάτι αυτοί που διαθέτουν "οργανωμένες επιχειρήσεις" κάπινγκ ?????

Ανώνυμος είπε...

ή μηπως όσοι έχουν σπίτια εκεί γύρω???

Ανώνυμος είπε...

Δεν με κανει καθολου εντυοωση το γεγονος. η Ναξος παρολο που ειναι ενα πανεμορφο νησι παραμενει ενα ορεινο νησι, δηλαδη οι κατοικοι ειναι πρωην "βουνισιοι", δηλαδη ζωα βαρβαροι απολιτιστοι κουτοπονηροι κουτσομποληδες.

Ανώνυμος είπε...

και λαμόγια