slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βενιζέλος: Τελικά δεν φταίει ο Καραμανλής για το χάλι... αλλά ο Παπακωνσταντίνου

http://www.newsit.gr/files/Image/23-06-11/resized/1669988_487_355.jpgΑιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών άφησε ο νεος υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας χαρακτηριστικά στο ΚΤΕ Οικονομικών: ¨Βρήκα μια κατάσταση την οποία προσπαθώ να συμμαζέψω".
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, στο πρώτο του ταξίδι στο Eurogroup βρήκε τους ομολόγους του αλλά και τους αξιωματούχους της ΕΕ "έξω φρενών", αφού κανείς τους δεν είχε ενημερωθεί για τις τελευταίες τροποποιήσεις - ελαφρύνσεις που είχε αποφασίσει ο κ. Παπακωνσταντίνου για το Μεσοπρόθεσμο!


Τίποτα από όλα αυτά δεν είχε συμφωνηθεί με την τρόϊκα!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

- Το αφορολόγητο γίνεται τελικά 8.000 ευρώ για όλους. Εξαιρούνται άνεργεοι κάτω των 30 και ΑΜΕΑ αλλά και συνταξιούχοι άνω των 65 που παραμένει στα 12.000 ευρώ.

- Για την έκτακτη εισφορά εκτός από τους συντελεστές από 1% έως 4% προστίθεται και 5% για όσους ασκούν δημόσια διοίκηση και για τους βουλευτές.

Επίσης δεν θα μπεί το τέλος ακινήτων στον λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ θα αυξηθεί 5% ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης για να πλησιάσει το πετρέλαιο κίνησης.

Δεν πάει Βρυξέλλες

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρχικά επρόκειτο να συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, δεν αποκλείεται τελικά να μείνει Αθήνα και να δει εκ νέου τους επικεφαλής της τρόϊκα αργά το απόγευμα. Ηδη έκανε μια συνάντηση μαζί τους το πρωί.

Οι ανατροπές είναι διαρκείς και η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών σκληρή, αφού η τρόϊκα θεωρεί ότι από τα 6,4 δισ. ευρώ, των πρόσθετων φετινών μέτρων τα 3,8 δισ. ευρώ δεν είναι "ασφαλούς απόδοσης".

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που γνωστοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών, αύριο (Παρασκευή) το πρωί, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου.

Την ίδια ημέρα, θα δοθεί στα κόμματα το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 27 και 28 Ιουνίου, το Μεσοπρόθεσμο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ την Τρίτη θα αρχίσει στη Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, ο οποίος πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: