slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανατροπή στο πολιτκό σκηνικό…μπροστά η Ν.Δ με 4 μονάδες


Ριζική ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, καταγράφει το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.
η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά προβάδισμα κατά 4% έναντι του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας ποσοστό…
31% έναντι 27%, αλλά ακόμη και αν η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική δεν φθάνει τον πήχυ της αυτοδυναμίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζει ραγδαία φθορά υποχωρεί στο 27%.
Το κατώφλι του 3% που διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπερβαίνουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά, με τη Δημοκρατική Συμμαχία να κινείται στο 2,5%.

Επίσης, για πρώτη φορά, οι κ. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς εμφανίζονται να «ισοδυναμούν» στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, αλλά με ποσοστό της τάξης του 23%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση, το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 82% δυσαρεστημένο από τη ζωή και το 72% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και τι θα αλλαξει; αντε παλι απο την αρχη. σε 2 χρονια απογοητευση απο τα μνημονιακα μετρα, αντε παλι το πασοκ. ρε ναξιε εισαι καλα; ποιος αναλαμβανει να ανελκυσει το ναυαγιο; αυτος που ψαχνει για μισθο. ετσι δεν εκανε και ο τζεφρυ; πηρε τις εκλογες με 10% πανω και το θεωρησε επιτυχια του. αυτοι ειναι συνενοημενοι,τρωω λιγο, μετα εσυ τρως λιγο. δεν ξαναψηφιζουμε κανεναν καριολη πια. ΚΛΕΦΤΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ.