slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

…όταν ο Καραμανλής έλεγε αλήθειες…


«Πού η σοβαρότητα και για ποια συναίνεση μιλάνε όταν αποδεικνύονται στα πάντα ανίκανοι και επικίνδυνοι για τη χώρα; Διαλύουν θεσμούς και κράτος ως αποτέλεσμα της πελατειακής και μικροκομματικής τους νοοτροπίας.

Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Παρά ταύτα, σε ποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου θα ήταν οι υπουργοί ακόμα στις θέσεις τους;»

«Τίθεται εκ του Συντάγματος ζήτημα παραμονής της στην εξουσία. Τα άρθρα 82 και 84 του Συντάγματος λένε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι κυβερνήσεις παραιτούνται».

Οι παραπάνω δηλώσεις δεν ανήκουν σε βουλευτές ή πολιτικούς του σήμερα. Είναι οι δηλώσεις που έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός στις 23/2/2009 όταν ο Καραμανλής ζητούσε συναίνεση «για τα αυτονόητα».

Την ίδια μέρα είναι και οι δηλώσεις περί παραίτησης της κυβέρνησης, παραπέμποντας στα άρθρα 82 και 84 του Συντάγματος, του Ανδρέα Λοβέρδου (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 24/2/2009).

Ο Καραμανλής στις 6/3/2009 επανήλθε θέτοντας το μείζον ζήτημα της περιόδου( http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=257946).

«Οι προβλέψεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών για το επόμενο διάστημα χειροτερεύουν. Δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για τη διάρκεια και την ένταση της κρίσης. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ήδη σε ύφεση. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προβλέπει την απόλυση, μέσα στον χρόνο, 50 εκατ. εργαζόμενων, από τους οποίους 3,5 εκατ. στην Ευρώπη. Υπάρχει,σε όλες τις χώρες,έντονη ανησυχία και αίσθημα ανασφάλειας» παρατήρησε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν περιμένω βέβαια να συμφωνήσουμε όλοι σε όλα. Δεν περιμένω να εγκαταλείψουν τα κόμματα τις θέσεις τους. Δεν περιμένω να παραμεριστούν όλες οι διαφορές. Πιστεύω όμως- και το πιστεύω βαθιά- ότι στις έκτακτες συνθήκες της διεθνούς κρίσης μπορούμε και οφείλουμε να επιτύχουμε μια ευρύτερη συνεννόηση. Να αφήσουμε στην άκρη τις στείρες αντιπαραθέσεις. Το “όχι σε όλα”΄. Συνεννόηση που αφορά τα βασικά, τα ουσιώδη, τα αυτονόητα» .

Και ο κ. Καραμανλής κατέληξε: «Δυστυχώς δεν διαπίστωσα σήμερα να υπάρχει διάθεση συνεννόησης, ακόμη και σε αυτά τα αυτονόητα σημεία και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία που θα έπρεπε να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Κάθε κόμμα έχει την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών του. Για την κυβέρνηση δίλημμα δεν υπάρχει. Έχουμε επιλέξει τον δρόμο της υπευθυνότητας. Και σε αυτόν τον δρόμο επιμένουμε. Για εμάς η οικονομία, ειδικά τώρα, είναι μεγάλη εθνική υπόθεση. Ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης και να εργαστούμε σκληρά για μια καλύτερη επόμενη ημέρα».

Η μετέπειτα εξέλιξη των γεγονότων  και πάλι τον δικαίωσε.

Την ίδια περίοδο η αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ ένα μόνο πράγμα έχει στο μυαλό της. Το πώς θα έλθει στην εξουσία. Συνεχή δημοσιεύματα της εποχής αποδεικνύουν του λόγου το αληθές..

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4504792
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4505840
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/f363a73e-5543-4516-8e10-80f2a45b770a.

Και φθάνουμε στις εκλογές και στις περίφημες τηλεμαχίες των δυο υποψήφιων πρωθυπουργών.

Στην τηλεμαχία της 21/9/2009 http://www.youtube.com/watch?v=GyOWOrdoINU&feature=related,
ο Παπανδρέου λέει στην ενότητα της Οικονομίας στα πρώτα 10 λεπτά της συζήτησης: «…χρεώσατε τη χώρα κύριε Καραμανλή 100 δις ευρώ. Παραλάβατε 160 δις χρέος και το φτάσατε στα 260 δις. Πού πήγαν τα λεφτά;..»  Δηλαδή ο Παπανδρέου παραδέχεται ότι το ΠΑΣΟΚ το 2004 παρέδωσε χρέος 160 δις. Αλήθεια γιατί κανένας «έγκριτος, αντικειμενικός και ανεξάρτητος» δημοσιογράφος δεν ρώτησε ποτέ τον Παπανδρέου μέχρι σήμερα, «που πήγαν τα 160 δις χρέος που παραδώσατε;»

Στη συνέχεια μίλησε για 31 δις ανείσπρακτες οφειλές προς την εφορία, για να λάβει την απάντηση από τον Καραμανλή ότι «πρόκειται για χρήματα που δεν μπορούν να εισπραχτούν γιατί προέρχονται από εταιρείες που ήδη έχουν κλείσει λόγω πτώχευσης ή κάποιοι οφειλέτες είναι φυλακή. Και αυτό το γνωρίζετε κύριε Παπανδρέου και  κοροϊδεύετε το λαό».

Λοιδορήθηκε και πάλι γι’ αυτή του την απάντηση.

Και μόλις πριν λίγες ημέρες τον δικαίωσε ο τσάρος Παπακωνσταντίνου. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο στις 28/5/2011 απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Αναγνωστάκη λέγοντας «…τα 31 δις δεν μπορούν να εισπραχτούν αφού προέρχονται από εταιρείες που έχουν πτωχεύσει και δεν υφίστανται πλέον…». Τώρα έχουν δίκιο. Ο Καραμανλής είχε άδικο, τρομάρα τους…

Το καλό όμως το άφησε για λίγο μετά ο τσάρος, που στην ίδια εκπομπή λέει ότι «…ο Παπανδρέου ζήτησε από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης κάποια πράγματα. 1ον…2ον…3ον την τήρηση από την Ελλάδα της συμφωνίας με την Τρόικα…4ον..5ον…».

Καταλάβατε ποιο είναι το ζητούμενο της δήθεν συναίνεσης;

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ  ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ.

Όλα  τ’ άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες, όπως έλεγε κάποια διαφήμιση.

Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, ο Καραμανλής δικαιώνεται.

Και αν μη τι άλλο, ένα είναι σίγουρο.

Ότι ο Καραμανλής δεν ήταν και δεν είναι μέρος του σχεδίου για το ξεπούλημα της Ελλάδας, για την εξαθλίωση στην οποία οδηγεί το λαό το σύστημα ΠΑΣΟΚ.
Ενός σχεδίου που μόνον ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου μπορεί να φέρει εις πέρας.

ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: