slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση του Βουλευτή Γεωργού Παπαμανώλη προς τον Ανδρέα Λοβέρδο για την Έλλειψη Συμβεβλημένου Ιατρού με στο Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ Θήρας».

Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα, σας ενημερώνουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν περίπου 6000 ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θήρας. 

Το πρώτο πρόβλημα αφορά: 

α) την μη ανανέωση  των συμβάσεων κατά πράξη και περίπτωση των Ιατρών του ΤΑΞΥ η οποία οδηγεί στην αδυναμία συνεδρίασης της Α΄ ΥΕ από την 15-02-2011, εφόσον αυτή τη στιγμή οι υπηρετούντες ιατροί  στο ΙΚΑ Θήρας είναι μόνο τρείς εκ των οποίων ένας οδοντίατρος.  


Εξαιτίας της αδυναμίας συνεδρίασης της Α΄ ΥΕ, οι ασφαλισμένοι αναγκάστηκαν να προβούν σε πολύωρα ταξίδια με πλοία μέσα στο χειμώνα, μ' επιβαρυμένη την κατάσταση υγείας, αδυνατώντας να βρίσκονται με τα παιδιά τους που τους χρειάζονται, αλλά και χάνοντας αρκετές ώρες εργασίας ενώ για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όλη αυτή η κατάσταση συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση με την καταβολή των εξόδων μετακίνησης.    

β) Το επόμενο πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη κυρίως ιατρών παθολόγων και γενικής ιατρικής.

Έως το 2010 οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούντο από πέντε ιατρούς παθολόγους και γενικής ιατρικής, μετά τη λήξη όμως της σύμβασης τριών εξ' αυτών, οι δύο εναπομείναντες αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων.

Να τονιστεί, ότι ο ένας εκ των δύο ιατρών εκτελεί χρέη Ελεγκτού ιατρού, επομένως δεν του επιτρέπεται η συνταγογράφηση παροχών και άλλων ιατρικών υπηρεσιών.

Το ΙΚΑ Θήρας με το υπ' αριθ. 7081/18-2-2011 και ο Δήμος Θήρας με το υπ' αριθ. 6297/9-5-2011 έγγραφά τους, έχουν επισημάνει περί αύξησης των ασφαλισμένων λόγω της επικείμενης τουριστικής περιόδου που οδηγεί σε αύξηση των ασφαλισμένων στα νησιά μας.        
  
Ερωτάστε  Κύριε Υπουργέ
Εάν προτίθεστε Άμεσα να προβείτε

α) Στην ανανέωση της Σύμβασης του Ιατρού που εξυπηρετούσε το ΙΚΑ Θήρας μέχρι 15-2-2011.

β) Στην Άμεση Προκήρυξη των τριών (3) θέσεων Ιατρών ( Παθολόγοι ή Γενικής Ιατρικής) που προβλέπονται για το ΙΚΑ Τοπικό Υποκ/μα ΙΚΑ Θήρας προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία του.      

                                                                         Ο  Ερωτών Βουλευτής
  
                                                                    Γεώργιος Ν. Παπαμανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: