slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρχισε η προπαγάνδα των επόμενων ημερών: Μείωση ΦΠΑ στο 20% θα λένε... αλλά δεν θα λένε για τη μεταφορά προϊόντων από το 13% στο 20% ;)


Την είδηση τη διάβασα και εγώ στο in.gr και βλέποντας τον τίτλο όπως και την εισαγωγή εντυπωσιάστηκα με τη διαπραγματευτική δεινότητα του Παπακωνσταντίνου που έπεισε την τρόικα να μειώσει το ΦΠΑ!!! Τελικά κάπου στη μέση μας χαλάνε το όνειρο και το σκάνε το παραμύθι που λέει ότι μετά από μερικούς μήνες θα μεταφερθούν υπηρεσίες και κάποια τρόφιμα από το χαμηλό συντελεστή στο 20%...
Έτσι εξηγείται λοιπόν η προς τα έξω σκληρή διαπραγματευτική στάση του Παπ που απευθύνεται στους ηλίθιους:

Προς μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 20%
Στον χαμηλό συντελεστή τα τρόφιμα

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τη μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ 23% σε 20% αλλά και του χαμηλού (13%) σε 10% φαίνεται πως βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών.

Στη σελίδα 23 της παρουσίασης του νέου Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου 2012-2015 υπάρχει σαφής αναφορά για μετάταξη προϊόντων από το 13% στο 23% [Αυτό προσέξτε το μιας και είναι όλο το ζουμί της εξαπάτησης των ηλιθίων].

Ωστόσο, κατά τις συζητήσεις στο υπουργείο Οικονομικών μάλλον επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις. [Προσέξτε πως προσπαθούν να παραπλανήσουν ότι τελικά δεν θα γίνει μεταφορά προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ!!!!]

[Τώρα ακολουθούν οι κλασικές μαλακίες:] Η μείωση του υψηλού συντελεστή αναμένεται να οδηγήσει σε μειώσεις τιμών στα καύσιμα, στα είδη ένδυσης-υπόδησης, τα αυτοκίνητα, τα αλκολούχα ποτά, τα είδη οικιακού εξοπλισμού, οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τα ακίνητα, καθώς και οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Στον χαμηλό συντελεστή υπάγονται, μεταξύ άλλων, τα τρόφιμα, οι λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και φυσικού αερίου και τα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς. Η μείωση του συντελεστή στο 10% θα βοηθήσει στην πτώση ή τουλάχιστον τη συγκράτηση των τιμών.

Εφόσον μειωθούν οι δύο παραπάνω συντελεστές, τότε θα ακολουθήσει και ο πολύ χαμηλός (από 6,5% σε 5,5%).

Σημειώνεται ότι όπως έχει ήδη πει ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης, στον υψηλό συντελεστή θα μεταταχθούν οι υπηρεσίες εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.τλ). [Προσοχή! Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Τελικά μετά από κόπο παραδέχονται ότι τουλάχιστον οι υπηρεσίες εστίασης θα μεταφερθούν στον υψηλό συντελεστή!!] Αυτό θα γίνει πιθανότατα από το φθινόπωρο, προκειμένου να μην επηρεαστεί η τουριστική κίνηση.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την μεγάλη επιβάρυνση που θα επιφέρει στο τουριστικό πακέτο ενδεχόμενη αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, έκρουσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενώ ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εκτιμά ότι θα οδηγήσει σε σοβαρή μείωση στην ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Μάλιστα, ο ΣΕΤΕ αντιπροτείνει στην κυβέρνηση να εξετάσει την προσαρμογή του ΦΠΑ στα επίπεδα των ανταγωνιστριών ευρωπαϊκών και μεσογειακών χωρών, όπου κυμαίνεται μεταξύ 5% και 7%.

Newsroom ΔΟΛ
Την αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, κατά 7% (από το 13% στο 20%)
θα την πουλήσουν σαν μείωση από το 23% στο 20%!!!
Οι άνθρωποι δεν παίζονται
!
Σε θέματα προπαγάνδας ζωγραφίζουν
ΑπόΔεξί Εξτρέμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: