slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολίτες κόντρα στον καιρό: Ερωτήσεις-Επερωτήσεις προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
κ. Γ. Γκούφα

Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,
Περιφερειακούς Συμβούλους
                     Κύριε πρόεδρε
εκ μέρους της παράταξης μας και βάσει του Κανονισμού, θέλουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω Ερωτήσεις-Επερωτήσεις:


1)      Με το νέο μοντέλο των φορολογικών υπηρεσιών, προτείνεται η κατάργηση όλων των Δ.Ο.Υ. που λειτουργούν μέχρι σήμερα σε αρκετά νησιά του Ν. Αιγαίου και η διατήρηση μόνο των Δ.Ο.Υ. που βρίσκονται στη Σύρο και στη Ρόδο. Επειδή οι προτεινόμενες αλλαγές θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στη διεκπεραίωση των φορολογικών υποθέσεων των πολιτών, όσο στον έλεγχο της φορολογητέας ύλης, αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους στις Δ.Ο.Υ. Ερωτάται ο περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή, αν προτίθενται να συζητήσουμε το θέμα σε επόμενο περιφερειακό συμβούλιο και να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις.
2)      Επειδή τα προβλήματα της δημόσιας υγείας σε όλα τα νησιά μας οξύνονται και επειδή μπροστά στην τουριστική περίοδο η αντιμετώπιση τους θα γινει ακόμη πιο δύσκολη, ερωτάται ο περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή εάν προτίθενται να συζητηθεί το θέμα σε προσεχή συνεδρίαση ή ειδική Ημερίδα με συμμετοχή και όλων των συναρμόδιων φορέων.
3)      Μετά τις εκδηλώσεις για τα τέσσερα χρόνια από τη βύθιση του Sea Diamond στο βυθό της Καλντέρας στη Σαντορίνης και την επίσκεψη του περιφερειάρχη στη Σαντορίνη, αναλήφθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για υποστήριξη του αιτήματος της ανέλκυσης. Ερωτάται ο περιφερειάρχης αν έχουν προχωρήσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.
4)      Με κίνδυνο άμεσης κατεδάφισης κινδυνεύει το ιστορικό κτίριο των αλευρόμυλων της πόλης της Ρόδου (SAMICA), αφού ο Υπουργός Τουρισμού δεν το χαρακτηρίζει διατηρητέο μνημείο. Για την αποτροπή της κατεδάφισης του έχουν κινητοποιηθεί έντονα τόσο το ΤΕΕ, όσο και πληθώρα φορέων της Ρόδου. Ερωτάται ο περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή αν θα αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία υποστήριξης του αιτήματος χαρακτηρισμού του ως διατηρητέο μνημείο πολιτιστικής-βιομηχανικής κληρονομιάς.
5)      Επειδή σε πολλά νησιά υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ερωτάται ο περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή αν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα και σε επίπεδο περιφερειακού συμβουλίου, εφόσον στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας εμπίπτει ο περιφερειακός σχεδιασμός καθώς και ζητήματα χωροθέτησης.
6)      Ερωτώνται οι αρμόδιοι για την πορεία των έργων: α) Λιμενικό έργο Πολλωνίων (τι γίνεται με την ένταξη του και τη χρηματοδότηση του και β) Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας Κέας (είναι ενταγμένο, έχει δρομολογηθεί η αξιοποίηση του;).


      23/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: