slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακριωνίτη, ο οποίος από τη Σύρο όπου βρισκόταν με μέλη του οργάνου από την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της μορφής επικοινωνίας και συνεργασίας.

«Μπορούμε να παράγουμε έργο και να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις,  ξεπερνώντας προβλήματα, χωρίς να απαιτούνται κόστη μετακίνησης και έχοντας κοντά μας τους πολύτιμους συνεργάτες μας, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μακριωνίτης, ενώ επεσήμανε επίσης και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας.



Στην αρχή της συνεδρίασης του οργάνου παρενέβη από τη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που είχε δίπλα του τα μέλη της Επιτροπής από την περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου.
Αφού ευχήθηκε να εξελιχθεί με γόνιμο τρόπο η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, επανέλαβε την πάγια θέση του για αξιοποίηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας για υποβοήθηση του έργου της Περιφέρειας.



Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, που δίνει το πράσινο φως για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδιασμού για την «Ηλεκτρονική Περιφέρεια» στο Νότιο Αιγαίου, με εφαρμογές σε πολλούς τομείς δράσης και παρέμβασης, όπως οι υπηρεσίες στους πολίτες, η υγεία, η παιδεία κλπ.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής συμπεριλαμβάνονταν τα παρακάτω θέματα που τέθηκαν προς έγκριση:

1.         Αποδοχές επιχορηγήσεων από το Περιφερειακό Ταμείο για τα έργα:
-            «Αποκατάσταση ζημιών επαρχιακού οδικού δικτύου Νάξου» - (Δυο επιχορηγήσεις).
-            «Επισκευή Δημοτικού Σχολείου Δαμαριώνα».
-            «Τουριστικό Καταφύγιο Μπατσίου».
2.         Επιστροφή ποσού λόγω διπλής απόδοσης προστίμου.
3.         Ανανέωση συμβολαίων συντήρησης λογισμικού.
4.         Τροποποιήσεις προϋπολογισμού οικ. έτους 2011.
5.         Αποδοχή επιχορήγησης από ΕΣΠΑ για το έργο «Κατασκευή ΤΕΕ Θήρας».
6.         Έγκριση χρηματοδότησης που αφορά την παραλλαγή Δικτύου της ΔΕΗ λόγω βελτιώσεων-συντηρήσεων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ν. Άνδρου, στο τμήμα Κοχύλου-Ζαγανιάρη Δήμου Άνδρου στο πλαίσιο της ενταγμένης στο Π.Δ.Ε. εργολαβίας με τίτλο «Βελτιώσεις – Συντηρήσεις Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Άνδρου (χρήση 2009).
7.         Διαβίβαση θέματος, προς εξέταση και λήψη απόφασης, στο Π.Σ. με θέμα «Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες» (βάσει του άρθρου 176, παραγρ.3 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010)».
8.         Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμός επιτροπής του έργου «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ν. Σύρου».
9.         Έγκριση ΜΠΕ  τροποποίησης έργων βελτίωσης του λιμένα στην περιοχή Ψάθη της ν. Κιμώλου
10.     Έγκριση διενέργειας Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την προμήθεια εγκεκριμένων σκευασμάτων εντομοκτόνων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στο πλαίσιο του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2011 στο Νομό Δωδεκανήσου.
11.     Έγκριση υποκατάστασης αναδόχου «Συντήρηση οδικού δικτύου Χάλκης».
12.     Έγκριση δράσεων Κοινωνικής Μέριμνας.
13.     Πρόγραμμα προβολής των νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου έτους 2011.
14.     Έγκριση δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή γέφυρας στο Χείμαρρο Φονιά»
15.     Έγκριση δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή γέφυρας στο Χείμαρρο Κηπηριώνα».
16.     Έγκριση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
17.     Ορισμός πληρεξούσιων δικηγόρων. 
18.     Εγκρίσεις μετακίνησης κ. Περιφερειάρχη, κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών  Συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: