slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Μιχελάκης: διευκρινίσεις για συναίνεση

http://images.inews.gr/116/nea-nd-kata-nd-kai-o-polemos-synechizetai.jpgΔιευκρινήσεις για τους λόγους που οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά στο να προβεί σε νέα δήλωση, κυρίως προς τους Ευρωπαίους, που συνεχίζουν να πιέζουν προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, έδωσε ο Γιάννης Μιχελάκης κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. "Ειναι σαφές σε όλους. Οι χθεσινές δηλώσεις που έγιναν από τις Βρυξέλλες καταργούσαν και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η δήλωση Σαμαρά είναι μια δήλωση εθνικού ηγέτη, είπε και όχι αρχηγού κόμματος συνέχισε.

"Τονίζει πως στη χώρα υπάρχει κυβέρνηση, μπορεί να διαφωνούμε αλλά υπάρχει. Υπάρχει η αντιπολίτευση, κάνει κριτική, υπάρχει το σύνταγμα , υπάρχουν θεσμοι. υπάρχει αξιοπρέπεια. Παρεμβάσεις με την οποία καταργείται ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να γίνονται", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο έντονων πιέσεων.

"Δεν ανησυχώ για τίποτα. Δεν μας πήρε κανένας τηλέφωνο", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση αν έχει υπάρξει απευθείας πίεση προς τη ΝΔ ή αν ανησυχεί πως θα υπάρξει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση πως με τον τρόπο που έγιναν δεν ήταν σωστές, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, διευκρίνισε πως " δεν έχει τεθεί θέμα συγκυβέρνησης, δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό, δεν υπάρχει κανένα θέμα συγκυβέρνησης". Σχετικά με τα όσα είπε χθες στο συνέδριο του Economist ο πρωθυπουργός περί εθνικής συννενόησης, ο Γιάννης Μιχελάκης διερωτήθηκε αν "η έλλειψη συννενόησης είναι αυτή που έχει εμποδίσει την κυβέρνηση να κυβερνήσει και να χαράξει την πολιτική της. Πίσω από τη λέξη συναίνεση η κυβέρνηση κρύβει την αναποτελεσματικότητά της" ,δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν οδηγεί πουθενά.

"Αυτή η συνταγή δεν βγαίνει. Ειναι πλέον σαφές. Μετά τρία χρόνια το έλλειμμα δεν περιορίζεται , οι θυσίες του ελληνικού λαού πάνε χαμένες. Εμείς έχουμε την πρόταση, την κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο, ειναι κοστολογημένη, αναφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο σε αποκρατικοποιήσεις, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει ούτε μια αποκρατικοποίηση. Η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί τίποτα, εφαρμόζει μια αδιέξοδη πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά", επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

" Καταθέσαμε μια πρόταση που πιστεύουμε πως μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο σοκ. Αν εφαρμοστεί ολοκληρωμένα τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα υπερψηφίσει μέτρα του κόμματος τα οποία θα εφαρμόσει η κυβέρνηση." Το μίγμα όμως της πολιτικής που συνεχίζει να κάνει η κυβέρνηση θα το καταγγείλουμε. Το ζήτημα δεν είναι να πεις ναι στα μέτρα. Το θέμα είναι να τα υλοποιήσεις. Δεν έχουν κάνει ούτε μια αποκρατικοποίηση. Τί τους έχει εμποδίσει να τα κάνουν", διερωτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: