slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ : ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΗΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΗΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

          Αθήνα, 9 Μαΐου 2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Την ανάγκη για άμεση αναμόρφωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τη Θηρασία προς τη Θήρα, τον Πειραιά και αντίστροφα, επισήμανε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (Α.Π. 15750/4-5-2011) ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης, σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαντορίνη και Θηρασία, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Θήρας, κ. Ν. Ζώρζο και τους κατοίκους της Θηρασίας, εισέπραξε την έντονη διαμαρτυρία τους για την απίστευτη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις τους
.
Με την ερώτησή του, ο Βουλευτής Κυκλάδων, υπογράμμισε ότι η Θηρασία που ανήκει στις λεγόμενες άγονες γραμμές του Αιγαίου, εξακολουθεί ν' αντιμετωπίζει πολλές από τις γνωστές αντιξοότητες και προβλήματα των μικρών νησιών, με κυριότερο αυτό της επικοινωνίας. Για το λόγο αυτό, η τακτική σύνδεση της, κυρίως με τη Σαντορίνη, αλλά και με τον Πειραιά είναι ζωτικής σημασίας.
Στο Κείμενο της ερώτησης, ο κ. Βρούτσης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:
«Τα ισχύοντα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τη Θήρα και τον Πειραιά, δεν εξυπηρετούν αποτελεσματικά τις ανάγκες των κατοίκων που επιθυμούν να μεταβούν αυθημερόν στη Σαντορίνη. Το αποτέλεσμα είναι, να αυξάνεται σημαντικά η ταλαιπωρία και το κόστος διαβίωσης των κατοίκων της Θηρασίας, αφού συχνά αναγκάζονται να παραμένουν στη Σαντορίνη επειδή δεν υπάρχει δρομολόγιο επιστροφής.
Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι η ομαλή και απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των μικρών νησιών, που συμβάλλει αποτρεπτικά στο αίσθημα της ανασφάλειας και της απομόνωσης. Επομένως, οφείλει να εξετάσει θετικά την ομόφωνη απόφαση - πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, που έχει και τη σύμφωνη γνώμη όλων των κατοίκων της Θηρασίας, για την αναμόρφωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, θα επιφέρει άμεση εξυπηρέτηση και ανακούφιση στους κατοίκους και θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης. Άλλωστε, η Πολιτεία οφείλει και έχει υποχρέωση να παρέχει και στους 180 κατοίκους της Θηρασίας τακτική και ασφαλή μεταφορά. Δικαίωμα, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: