slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δραματικό παρασκήνιο σε Αθήνα και Λουξεμβούργο

Δραματικό παρασκήνιο βρίσκεται αυτή την ώρα σε Αθήνα και στο Λουξεμβούργο.  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται σε  αναβρασμό και οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις από κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Δεν είναι μαζί....
τους, όμως, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως σήμερα στο Λουξεμβούργο για μια συνεδρίαση υπο-ομάδας
του Eurogroup. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο Έλληνας υπουργός κλήθηκε μαζί με τον Πορτογάλο ομόλογό του όχι για να συμμετάσχει ενεργά στη σύσκεψη αλλά ως απλοί παρατηρητές (!!!). Κι αν για την Πορτογαλία αυτό μπορεί να μη σημαίνει τίποτε, αφού μόλις πριν από λίγα 24ωρα υπέγραψε το δικό της Μνημόνιο, για την Ελλάδα ίσως σημαίνει πολλά και δυσάρεστα γεγονότα.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η Monde αναφέρει στην ιστοσελίδα της πληροφορίες από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες στο Λουξεμβούργο λαμβάνει χώρα συνάντηση«κάποιων υπουργών της ευρωζώνης» με αντικείμενο τις κρίσεις χρέους της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ή ακόμη με αντικείμενο τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην ηγεσία της ΕΚΤ.
Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει πάντως δήλωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ (ο οποίος είναι και πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου και προφανώς μετέχει στη συνάντηση), ότι «δεν πρόκειται για επείγουσα συνεδρίαση του Eurogroup».
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι στη συνάντηση του Λουξεμβούργου μετέχει «ένας μικρός αριθμός υπουργών της ευρωζώνης». Το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή από το συνεργαζόμενο στην κυβέρνηση Μέρκελ κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών αναφέρει επίσης ότι στη συνάντηση μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υφυπουργός του Γιόργκ Ασμουσεν.
Η Wall Street Journal και άλλα μέσα ενημέρωσης αναμασούν τις ίδιες πληροφορίες χωρίς να ρίχνουν όμως φως στο μυστήριο της συνάντησης του Λουξεμβούργου.
http://www.antinews.gr/2011/05/06/99738/

Δεν υπάρχουν σχόλια: