slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΑΓΩΓΟ


 
Φίλοι και συμπολίτες μου, ως πότε θα πληρώνουμε τα σπασμένα κακών διαχειρίσεων, κακών μελετών και κακών εκτελέσεων των έργων σε αυτό τον τόπο?
Στην συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης της Παρασκευής 6/5 έθιξα το θέμα του καταθλιπτικού αγωγού που για άλλη μια φορά εμείς οι δημότες καλούμαστε να “πληρώσουμε το μάρμαρο” των 706.000 ευρώ για την αντικατάσταση του.
Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ποσά που μπορούν να χαρακτηριστούν “μικρές περιουσίες” και θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλα, νέα έργα αλλά δυστυχώς  πληρώνουμε  για δεύτερη φορά έργα που από την πρώτη φορά δεν πρόλαβαν καν να δουλέψουν.
Δυστυχώς ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις για το τι πήγε στραβά, ποιος φταίει κλπ.
Θα σας υπενθυμίσω ότι από την μελέτη έως και την παράδοση ενός έργου υπάρχουν υπογραφές ατόμων και ειδικών που αναλαμβάνουν ευθύνες, εγγυήσεις υλικού κ.λ.π.
Τι έφταιξε λοιπόν και τα ξαναπληρώνουμε? Η κακή μελέτη εξ αρχής? Αστοχία κάποιου υλικού? Αστοχία του εργολάβου? Ανθρώπινο λάθος?
Κάπου εκεί ενδιάμεσα υπάρχει το πρόβλημα.
Γι αυτό λοιπόν μέσα από την επιτροπή διαβούλευσης ζητώ την  διενέργεια έρευνας-πραγματογνωμοσύνης από ειδικούς και απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και σε όποιους αναλογούν με απώτερο σκοπό την χρηματική αποζημίωση του δήμου μας και κατά συνέπεια των δημοτών.
Καλώ όλους τους δημότες και όλους τους φορείς του νησιού μας να πάρουν θέση γιατί τα χρήματα αυτά είναι δικά μας και μας οφείλουν οι αιρετοί που μας κυβερνούν κατά καιρούς να τα διαχειρίζονται συνετά και με διαφάνεια.

Νικόλαος Αυγ. Κουτελιέρης
Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: